ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

kolonia
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση όσων αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολονίας από μετανάστες. Η αστυνομία, λέει, προσήγαγε 20 μαροκινούς, ακροδεξιές ομάδες, λέει, έκαναν πορείες στη Δρέσδη και τη Λειψία προκαλώντας αρνητικές μνήμες άλλων εποχών, η αστυνομία, λέει, εξετάζει βίντεο συνολικής διάρκειας 350 ωρών από το μέρος που συνέβησαν οι επιθέσεις, οι αρχές συνέστησαν ηρεμία καθώς επίσης εφιστούν στις γερμανίδες να μην είναι προκλητικές κατά τις εξόδους τους από τα σπίτια τους, Βαυαρός σύμβουλος ναύλωσε λεωφορείο, το γέμισε νόμιμους μετανάστες και το έστειλε στην καγκελαρία με το μήνυμα ότι αδυνατούν πλέον να φιλοξενήσουν άλλος αλλοδαπούς. Αυτά αναφέρονται εν ολίγοις στα κανάλια και τις εφημερίδες της Γερμανίας, αλλά και στα κανάλια της υπολοίπου υφηλίου, μετά τις σεξουαλικές και όχι μόνο επιθέσεις που συνέβησαν στην Κολονία. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα δείξουν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Τις προάλλες είχα μία συνομιλία με γνωστό μου ζευγάρι γερμανών, το οποίο είχα γνωρίσει χρόνια πριν στη Λευκάδα, και με τους οποίους διατηρώ χρόνια τώρα φιλικές σχέσεις. Τα πράγματα, μου είπαν, δεν είναι τόσο ήσυχα και χαλαρά όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Η κατάσταση που επικρατεί, μετά τα γεγονότα στην Κολονία και που σημειωτέον οι επιθέσεις είναι πολλαπλάσιες των πεντακοσίων σε αριθμό που αναφέρουν έως τώρα οι αρχές, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Επίσης σε πολλές πόλεις έχουν αρχίσει να γίνονται νυχτερινές περιπολίες από απλούς πολίτες και οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία. Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός.
Όταν ακούς από γερμανούς να σου λένε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από τη μία και από την άλλη ότι περιπολούν πολίτες στους δρόμους, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Και δεν μιλώ τόσο για τους γερμανούς που έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις , όσο για εμάς τους Έλληνες που πολύ αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι εξ ημών έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω μας. Μπορεί οι κάμερες να είναι στραμμένες στα νησιά καταγράφοντας τόσο την είσοδο των ταλαίπωρων, όσο βέβαια και την κοινωνική αλληλεγγύη που τους δίδεται απλόχερα, μπορεί τα άρθρα και τα ρεπορτάζ να παρουσιάζουν τη μελανή ζωή των προσφύγων, αλλά από κει και πέρα οι πλέον των 800.000 λαθρομεταναστών που μπήκαν στην Χώρα μας, ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται και τι κάνουν. Μπορεί κάποιος από εσάς να μου πει πώς θα τα βγάλει πέρα, ο παράνομα εισελθών στη Χώρα μας με ένα σάντουιτς και ένα νερό που του δόθηκαν κατά την άφιξή του στα νησιά; Μπορεί κάποιος από εσάς να μου πει τι συμπεριφορά θα έχει ένας αλλοδαπός προς τους γηγενείς, όταν ο πρώτος συμπεριφέρεται ως ζώο στους ομοεθνείς του;
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Χώρας μας δεν πάει προς αποκλιμάκωση , μιας και τα όμορα προς εμάς κράτη έκλεισαν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι λαθρομετανάστες να εγκλωβιστούν επί Ελληνικού εδάφους με ό,τι δυσάρεστο μπορεί να ακολουθήσει. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μάντης κακών, αλλά αν οι κυβερνώντες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν αποφασίσουν να δώσουν εφικτές λύσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, τότε πολύ φοβάμαι ότι γεγονότα σαν και αυτά που συνέβησαν στην Κολονία, θα έχουν διαφορετική κατάληξη αν συμβούν στον Τόπο μας.