ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

didaktra

 

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Όπως είναι γνωστό, κάποιος συριζαίος βουλευτής –διεθνώς και επιτοπίως άγνωστος- ονόματι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, έγραψε άρθρο στην «Αυγή» ζητώντας να επιβληθούν… δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Και στο καπάκι, ήρθε και η δήλωση του βουλευτή Επικρατείας της («σκληρά αντιπολιτευόμενης»…) νουδούλας, Θεόδωρου Φορτσάκη, να συμφωνήσει.

Είναι αυτά τυχαία; Παρά τα λεγόμενα του ντρούλη-χοντρούλη Φίλη, περί καθαρά «προσωπικών απόψεων» του Τριανταφυλλίδη, δε νομίζω!

Και δε νομίζω, γιατί το άρθρο γράφτηκε στην αυστηρά κομματική φυλλάδα «Αυγή» και σίγουρα ήταν πολλοί αυτοί που το διάβασαν πριν δημοσιευθεί. Θεωρώ βέβαιο δε, ότι ενημερώθηκαν τα «υψηλά κλιμάκια» του συνονθυλεύματος για το περιεχόμενο του άρθρου και παρ’ όλα αυτά το άφησαν να δημοσιευθεί, γιατί προφανώς γνώριζαν τα καθέκαστα. Έπειτα, είναι και η σπουδή του Φορτσάκη, να σπεύσει να συμφωνήσει, χωρίς να βρεθεί έστω κι ένας από την νουδούλα να του «βάλει χέρι».

Τι τρέχει; Είναι προφανές, ότι οι Τριανταφυλλίδης και Φορτσάκης είναι αυτό που λέμε «λαγοί» στην υπόθεση των διδάκτρων, για την απαραίτητη προετοιμασία της κοινής γνώμης. Και ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα, όχι με 600 ευρώ το χρόνο που ζήτησε ο συριζαίος «λαγός», αλλά με λιγότερα. Φυσικά, με την σύμφωνη γνώμη της «σκληρά αντιπολιτευόμενης» νουδούλας και των λοιπών ζητωμνημονιακών δυνάμεων!

(ΥΓ): Επειδή δε οι συριζαίοι είναι και μαστόρια στην προπαγάνδα, θα το παρουσιάσουν ως… «ισοδύναμο» προκειμένου –δήθεν!- να αποφευχθεί κάποιο άλλο σκληρό μέτρο…