ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΙΝΗ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

kaminhs

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων καθώς και άλλων δημοτικών συμβούλων προκάλεσε η ευθεία και ουσιαστική πρόσκληση του επικεφαλή της «Ελληνικής Αυγής» Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη, προς τους κατοίκους της Πλατείας Βικτωρίας να αντιδράσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, εμπρός στην απερίγραπτη και συνεχώς διογκούμενη ανευθυνότητα και προκλητικότητα της κυβέρνησης, που μετέτρεψε την περιοχή τους σε τριτοκοσμικό χωριό. Καθημερινά το άθλιο θέαμα που αντικρίζουν οι πολίτες που περνούν από την πάλαι ποτέ ωραία περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, την ήρεμη γειτονιά με τις υπαίθριες καφετέριες που έσφυζαν από ζωή και το υπέροχο  ζαχαροπλαστείο Perfect που μεγάλωσε με τα γλυκά του γενιές Ελλήνων, είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει την πλατεία στρώνοντας στην κυριολεξία, τους υπνόσακους και τις κουβέρτες τους στη μέση του δρόμου, στα δένδρα υπάρχουν πανταχόθεν απλωμένα ρούχα, ενώ στον υπόγειο σταθμό του ΗΣΑΠ, τα καθίσματα έχουν καταληφθεί από τους τριτοκοσμικούς εισβολείς. Ο σταθμός και ο γύρω χώρος αποτελούν εστίες ιώσεων και μικροβίων, ενώ η δυσωδία είναι απερίγραπτη.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις τόσες καταστροφές και στα δεινά που προκάλεσε στο σύντομο διάστημα διακυβέρνησής της, κατόρθωσε να μετατρέψει και το Αθηναϊκό κέντρο σε χωρίο ρακένδυτων και επαιτών. Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει πλέον όχι μόνο καταστραφεί ανεπανόρθωτα, αλλά έχει τεθεί και σε κίνδυνο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το ποιόν και τον χαρακτήρα των αυτόκλητων γειτόνων.

Τι κάνει ο δήμος και ο πολύς δήμαρχος κύριος Καμίνης; Απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό και μάλιστα σε νερό που προσπαθεί εναγωνίως να μεταφέρει με διάτρητη κουτάλα.

Ζήτησε λοιπόν ο άνθρωπος που διαθέτει το πολιτιστικό κέντρο του δήμου για τριήμερα φεστιβάλ Ινδικής κάνναβης και επιτρέπει τις παρελάσεις «Ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», αλλά από την άλλη εμποδίζει στα φορτηγά με τρόφιμα που πρόκειται να διανεμηθούν σε αναξιοπαθούντες Συμπολίτες μας να εισέλθουν στο αθηναϊκό κέντρο, να προχωρήσει η κυβέρνηση στη στέγαση των λαθρομεταναστών, σε 20.000 διαμερίσματα !!!!!!!!!!

Αλήθεια που βρίσκονται αυτά τα 20.000 διαμερίσματα; Σε ποιόν ανήκουν και γιατί είναι κενά; Και τέλος αν όντως υφίστανται, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με καλύτερο τρόπο, προς όφελος των Ελλήνων Πολιτών;;;;;;  Να στεγαστούν άπορες οικογένειες, να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες, να εκμεταλλευτούν κατά τρόπο που θα αποδίδουν εισόδημα το οποίο θα χρησιμοποιείται για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Διότι αν ο κύριος Καμίνης, εννοεί τους Ολυμπιακούς χώρους, του υπενθυμίζουμε γιατί πιθανά το λησμόνησε, ότι αυτά τα γιγαντιαία κτίσματα κατασκευάστηκαν από το πορτοφόλι του ελληνικού λαού, που ακόμη τα πληρώνει και επομένως ανήκουν σε αυτόν και αυτός αποφασίζει αν θα φιλοξενήσει κάποιους ή θα τους βάλει φωτιά να τα κάψει. Ούτε στον δήμο Αθηναίων ανήκουν, ούτε βεβαίως στα πολιτικά κόμματα.  

Επίσης ο κύριος δήμαρχος συμπλήρωσε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες και κατόρθωσε να φέρει στο ίδιο τραπέζι την κυβέρνηση με τους δήμους, προκειμένου να συμπράξουν όλοι στο Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού, το οποίο είναι ζήτημα που δεν μπορείς να πετάξεις σε οποιαδήποτε αυλή, επειδή είναι στην αυλή όλων.

Ειλικρινά μένουμε άφωνοι με τη «δεινότητα» του κυρίου δημάρχου ως προς το να χειρίζεται σοβαρά προβλήματα. Κατόρθωσε να επιτύχει αυτό που είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη υποχρέωση και ανήκει στα υπηρεσιακά καθήκοντα των αρμοδίων φορέων. Είναι σαν να βαυκαλιζόμαστε, επειδή πήγαμε σ’ ένα εμπορικό κατάστημα και κάναμε τον υπάλληλο να ενδιαφερθεί να μας εξυπηρετήσει.

Τώρα όσον αφορά τις αυλές, μόνο στην αυλή του κυρίου Καμίνη δεν είναι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, αλλά στις αυλές χιλιάδων δημοτών κατοίκων του κέντρου.

Τώρα όσον αφορά τις απόψεις των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων δεν αξίζει τον κόπο ν’ αναφερθούμε, διότι άπαντες προβάλουν την αντεστραμμένη πλευρά του προβλήματος.

Διότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι πώς θα σιτίσουν και πού θα στεγάσουν τις χιλιάδες λαθρομεταναστών, αλλά πώς θα στηρίξουν τους Έλληνες που στερούνται, υποφέρουν και πώς θα ενισχύσουν τους χώρους της υγείας και της παιδείας που παραπαίουν. Διότι είναι ανεπίτρεπτο να συζητούμε για το αν κρυώνουν και αν πεινάνε οι απρόσκλητοι τριτοκοσμικοί, τη στιγμή που υπάρχουν Έλληνες καρκινοπαθείς που πεθαίνουν, λόγω του ότι τα δημόσια νοσοκομεία, αδυνατούν να τους παρέχουν, την απαιτούμενη θεραπεία τους.

Σωστά λοιπόν υπέδειξε ο Συναγωνιστής μας Ηλίας Κασιδιάρης, ότι οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την ξενόφερτη λαίλαπα, πρέπει να αντιδράσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους διαμαρτυρόμενοι και στρεφόμενοι νομικά κατά παντός αρμόδιου κυβερνητικού υπευθύνου που ολιγωρεί και δυσχεραίνει τη λύση του προβλήματος και προσφεύγοντας επίσης σε αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Μόνο εμπρός στη μαζική Λαϊκή αγανάκτηση και διαμαρτυρία για το τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό πρόβλημα που υπάρχει, η κυβέρνηση θα θορυβηθεί και ίσως σκεφθεί να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική πολιτική της. Διότι οι συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια, από ανθρώπους άτολμους και ανίκανους περισσότερο εντείνουν το πρόβλημα, παρά το λύνουν.