ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ;

 

kke (2)

Γράφει ο Αντίοχος

Πολλοί ασχολήθηκαν με την τριχοτόμηση της νουδούλας στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης (άλλοι ψήφισαν υπέρ, άλλοι κατά κι άλλοι απουσίαζαν…), λιγότεροι με την διχοτόμηση στο μόρφωμα των ψεκασμένων (τρεις ψήφισαν υπέρ, ο υπουργοπάνος απουσίαζε…) και κανένας με την ψήφο που έδωσαν τα… κοπέλια του ΚΚΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ειδησεογραφία, το ΚΚΕ ως κόμμα καταψήφισε το νομοσχέδιο – πιστό στη σκληρή σταλινική γραμμή. Πόσοι όμως κουκουέδες το καταψήφισαν πράγματι; Πέντε ήταν παρόντες και το καταψήφισαν και δέκα απόντες! Μεταξύ των απόντων, ήταν και «πρώτα ονόματα», όπως Κουτσούμπας, Παφίλης, Κανέλλα (με τον Βαλιαννάτο στα θεωρεία της βουλής, που να τολμήσει να εμφανιστεί η λεγάμενη…).

Γιατί κρύφτηκαν οι δέκα, χωρίς μάλιστα να στείλουν επιστολική ψήφο – αποφεύγοντας στην ουσία να τοποθετηθούν επί του θέματος; Διότι, όπως αποκαλύφθηκε σε πολύ πρόσφατη δημοσκόπηση, περίπου το 80% των κουκουέδων είναι ΥΠΕΡ του συμφώνου για τους λεγόμενους «ομοφυλοφίλους» -το μεγαλύτερο ποσοστό οπαδών κόμματος, μετά απ’ αυτούς του Ποταμιού!- κι έτσι τα 10 από τα 15 συντρόφια επέλεξαν την απουσία, για να έχουν και τη (σταλινική) πίτα ολόκληρη και τον (κουκουέδικο) σκύλο χορτάτο!