ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ ΕΓΙΝΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

kke-kthrio-7

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Με όλο αυτό το «προσφυγομάνι» που πλάκωσε στην Γερμανία τον τελευταίο χρόνο (κατ’ απαίτηση των Γερμανών ολιγαρχών του πλούτου, που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια για να θησαυρίζουν…), δημιουργήθηκε οξύ πρόβλημα στέγασης των νεοεισερχομένων.

Έτσι, μεταξύ των άλλων κτιρίων που επελέγησαν για την στέγασή τους, είναι και το παλιό αρχηγείο (κολαστήριο) της Στάζι, που βρίσκεται στην περιοχή Λίχτενμπεργκ του Βερολίνου και έχει μείνει αχρησιμοποίητο από την εποχή της κατάρρευσης του Τείχους του Αίσχους. Ήδη, 465 Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί μεταφέρθηκαν στο κτίριο, ενώ το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά συνολικά 900 «προσφύγων», που θα κοιμούνται ανά έξι σε κάθε γραφείο.

Στην Ελλάδα, όμως, που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα για τους εξ’ Ανατολών απρόσκλητους επισκέπτες μας, τι θα γίνει, ειδικά τώρα που πλακώνει το κρύο; Μήπως ήρθε η ώρα ν’ αφήσει το… τιμημένο κουκουέ τα “Refusees Welcome” στα λιμάνια και ν’ ανοίξει για τα κατατρεγμένα προσφυγάκια το γνωστό Παλάτι του Περισσού, το οποίο είναι απέραντο και μπορεί να στεγάσει πολλές χιλιάδες;

(ΥΓ): Εκτός βεβαίως των υπογείων χώρων του, όπου βρίσκονται «οι θησαυροί του μακαρίτη» και τους φυλάνε βλοσυροί κνίτες νυχθημερόν, σαν τα… μάτια τους!