ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΣΑΝΤΗΡΟΜΑΧΑΛΑ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΩ, ΓΙΑ… «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»!

 

romaikoOdeio_473_355

Γράφει ο Αντίοχος

Έχουν «ξεφύγει» οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» και τα δίνουν όλα προκειμένου να βολέψουν όπου-όπου τους εκατοντάδες χιλιάδες εξ’ Ανατολών απρόσκλητους επισκέπτες μας.

Και ξεπερνούν κάθε όριο! Έτσι, σε χώρο που βρίσκεται εντός της αρχαιολογικής ζώνης του Ρωμαϊκού Ωδείου στην Κω, θα λειτουργήσει καταυλισμός απρόσκλητων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της γνωστής ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που τον ζήτησε για την τοποθέτηση δυο θερμαινόμενων σκηνών, οι οποίες θα παρέχουν κατάλυμα για 240 ανθρώπους, καθώς και 12 χημικών τουαλετών.

Παρά τις επιφυλάξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και την έντονη αντίδραση του Δήμου της Κω «στη μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου της Κω σε καταυλισμό προσφύγων και παρανόμων μεταναστών», το Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στο αίτημα, «κατ’ εξαίρεση και για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους», όπως επισημάνθηκε στην τελική γνωμοδότηση.

Επιπροσθέτως, μια βδομάδα πριν, με «έγκριση» από το ΚΑΣ, παραχωρήθηκε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου στο Λινοπότι στην Κω για τον ίδιο λόγο.

Όπως πάει το πράμα, προφανώς ο επόμενος καταυλισμός απρόσκλητων (πάντα «κατ’ εξαίρεση και για ανθρωπιστικούς λόγους»…) θα γίνει στην… Ακρόπολη!