ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ! ΜΕ 800 ΕΥΡΩ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

mantila

Όσο η Ελλάδα δεν αντιδρά η Άγκυρα θα συνεχίσει να δρα ανεξέλεγκτη στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της θράκης  εμφανιζόμενη ως η «μητέρα – πατρίδα» των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας .
Με 800 ευρώ πριμοδοτούν  τις οικογένεια που υποχρεώνουν  τα κορίτσια να φοράνε μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.

Το θέμα αυτό, που αποκάλυψε η «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης. Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους!

Η εμπλοκή λοιπόν της Τουρκίας σε ζητήματα που αφορούν πληθυσμό της Θράκης, συνεχίζεται. Κι εμείς απλά κοιτάμε με σταυρωμένα τα χέρια… Η Ελλάδα οφείλει να στρέψει άμεσα την προσοχή της στην Θράκη. Πριν να είναι αργά…