ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

 

molf

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Διενέργεια διοικητικής έρευνας όσον αφορά βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών εις βάρος συλληφθέντων στα Εξάρχεια στις 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει επιληφθεί της υπόθεσης και διεξάγεται προανάκριση για τα γεγονότα.

Είναι λοιπόν να ρωτήσει κάποιος.

Τι έκαναν αυτοί οι συλληφθέντες, ώστε να τύχουν –εάν έτυχαν- τέτοιας βίαιης συμπεριφοράς από τα αστυνομικά όργανα;

Και πόσο σοβαρά ήταν αυτά τα γεγονότα, ώστε να διενεργηθούν συλλήψεις;

Μια ημέρα λοιπόν πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, περίπου 150 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων εκτοξεύοντας δεκάδες μολότοφ. Κατόπιν έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κατόπιν της επέμβασης της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν εννέα άτομα.  

Όποιος λοιπόν έχει τη στοιχειώδη λογική μπορεί να συμπεράνει ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στον ακροαριστερό χώρο που η συνήθης «έμπρακτη κριτική» του –όπως οι ίδιοι ονομάζουν- είναι η μολότοφ, η καταστροφή, η πυρπόληση και γενικότερα η τρομοκρατία.

Αυτά λοιπόν τα άτομα, τα οποία ενδύονται με τον μανδύα του «κοινωνικού επαναστάτη» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μπαχαλάκηδες και αλητάμπουρες, άτομα χωρίς συνείδηση και ήθος, συντηρούμενοι από τον μπαμπά,  που πιστεύουν και πρεσβεύουν κάποιο πολύ ιδιόμορφο και δικτατορικό είδος «κοινωνικής δικαιοσύνης και συμπεριφοράς».

Σίγουρα λοιπόν όταν εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, δεν δήλωσαν χαμογελαστοί «Ωχ! Μας πιάσατε», αλλά θα προέβαλαν αντίσταση και επίθεση εναντίον της αστυνομικής αρχής.

Τι έπρεπε λοιπόν να πράξουν τα όργανα της τάξης;

Να τους ζητήσουν ευγενικά να αφήσουν στο ρείθρο του πεζοδρομίου τα ρόπαλα και τις μολότοφ και να τους ακολουθήσουν μέχρι τον αστυνομικό σταθμό;

Ή όταν όπως είναι πολύ πιθανό, αυτοί αντιστέκονταν στη σύλληψη, έβριζαν και απειλούσαν, οι αστυνομικοί να τους ακινητοποιήσουν με τη μέθοδο του υπνωτισμού.

Ειλικρινά, φαιδρή και κωμική είναι η ΕΔΕ, φαιδροί και κωμικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να στήσουν στον τοίχο αστυνομικούς μόνο και μόνο επειδή έκαναν το καθήκον τους.

Εδώ κοινοβούλια άλλων χωρών προς αποφυγή της αθρόας λαθρομετανάστευσης εξουσιοδοτούν αστυνομία και στρατό με ακραίες μεθόδους, όπως είναι η χρήση όπλων και στην Ελλάδα εάν ένα παλιόπαιδο που κατέστρεψε, πυρπόλησε και διασάλευσε τη δημόσια τάξη φάει ένα σκαμπίλι, τίθεται σε συναγερμό ολόκληρη η Γ.Α.Δ.Α.

Ειλικρινά είναι τραγελαφικό.

Αλλά μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε τι συνέβη.

Σίγουρα κάποιο από αυτά τα φυντάνια που συμμετείχαν στα επεισόδια ανήκει στην «λαμπρή» νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε μόλις έπεσαν κάποιες απόλυτα δικαιολογημένες φουσκιές από τους αστυνομικούς, έδωσε σήμα στην προϊσταμένη κομματική αρχή, αυτός με τη σειρά του διαβίβασε τα συμβάντα σε κάποιο σημαίνον πολιτικό πρόσωπο, μπορεί και τον αρμόδιο υπουργό, τέως ή νυν δεν έχει σημασία και δόθηκε στο όλο θέμα τέτοια βαρύτητα και κολοσσιαία έκταση με την εμπλοκή των Εσωτερικών Υποθέσεων, λες και ανακαλύφθηκε κύκλωμα αστυνομικών που διακινούσε ναρκωτικά ή εμπλέκετο σε πορνεία.

Η Χρυσή Αυγή επιδοκιμάζει απόλυτα τη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης επισημαίνοντας ότι αν λόγω κάποιων δύσκολων συνθηκών και επικινδύνων καταστάσεων (σε καμία περίπτωση για ψύλλου πήδημα), αναγκαστούν να κάνουν χρήση ελεγχόμενης βίας, τότε αυτό είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του καθήκοντός τους και μια θλιβερή βεβαίως, αλλά άκρως απαραίτητη μέθοδος για να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες από εγκληματικές ενέργειες και να αποκαταστήσουν την τάξη.

Πέραν τούτου ουδέν.