Η ΑΧΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

λαθρο

Γράφει η Κορίνα Πενέση

Από τους συριζομούρηδες δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο. Για την κυρα-Τασία και την παλιοπαρέα της, τους «προοδευτικάριους» του κώλου, άνθρωποι είναι μόνο οι λαθρομετανάστες που μπουκάρουν στη χώρα μας, απολαμβάνοντας φαγητό, άσυλο και στέγη τζάμπα, αλλά όχι οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που για 700 ευρώ σώζουν ζωές ρισκάροντας τις δικές τους και με χίλιους κινδύνους προστατεύουν την κοινωνία.   

Ό,τι και να κάνουν οι λάθροι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, αντίθετα με τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας που πρέπει να είναι άψογοι και, αν κάποιος από αυτούς πέσει σε κάποιο μικροπαράπτωμα, τον διαπομπεύουν όπως γινόταν παλιά με τους τεντιμπόηδες…

Ντροπή στους στρογγυλοκαθισμένους στους αναπαυτικούς καναπέδες της εξουσίας των Αθηνών. Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και καταδικάζουν με τη μεγαλύτερη ευκολία αυτούς που, χωρίς να φταίνε, πληρώνουν τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος και μιας Ευρώπης που αδιαφορεί. Τιμωρούν αυτούς που μέρα – νύχτα βρίσκονται στο πόδι για να βοηθήσουν εκείνους τους χιλιάδες λαθραίους εισβολείς της χώρας μας παντοιοτρόπως, χωρίς να λογαριάζουν ούτε τις οικογένειές τους, ούτε τις θλιβερές αποδοχές τους.

Παρατημένοι στις τύχες τους, έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες, ενώ η Ευρώπη, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας της.

Ίσως οι ξερόλες που κυβερνούν, αν δοκίμαζαν έστω για μία μέρα να κάνουν τη δουλειά εκείνων, θα καταλάβαιναν πολλά. Από μακριά όλα εύκολα είναι. Να πάνε αυτοί να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες εκείνους, που αντί να λένε κι «ευχαριστώ» στους Έλληνες, αλλά κυρίως στους ανθρώπους που τους βοηθούν κάθε μέρα, θέλουν και να τους λιντσάρουν από πάνω.

Οι δήθεν προοδευτικές πρακτικές που, αντί να λύνουν το πρόβλημα, το διογκώνουν, πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα.

Γιατί στο τέλος αυτός που «πληρώνει τη νύφη» δεν είναι άλλος από τον αστυνομικό και τον λιμενικό, που βρίσκουν και τον μπελά τους εξαιτίας της δράσης των λάθρων.

Η μεγαλύτερη κατάντια μας όμως (που συμβαίνει φυσικά μόνο στην Ελλάδα) είναι ότι αντί αυτοί οι άνθρωποι να ακούσουν κι ένα ευχαριστώ, έτσι, για τα μάτια βρε αδερφέ, στήνονται στον τοίχο και τους πυροβολεί το κάθε καρυδιάς καρύδι δημοσιογραφίσκος και πρώτη και καλύτερη η ίδια η Πολιτεία. Έτσι θα πάμε μπροστά; Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο…