ΠΑΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…

TA-PAIDIA-DEM-PAIZEI_large

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση συνεχίζει τα πειράματα με την Παιδεία. Το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας στον τομέα της Παιδείας, Μπαλτάς και Κουράκης, διαπίστωσε ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως εκ τούτου αποφάσισαν την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων προκειμένου να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα χρήματα.

Υπό σκέψη, επίσης, βρίσκεται ακόμη και η κατάργηση του ψηφιακού σχολείου.

Μα δεν υπάρχει κανείς θαρραλέος σε αυτή την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι ο βασικός λόγος που δεν προχωρούν οι προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι ότι το όριο των 15.000 προσλήψεων στο Δημόσιο κατά την φετινή χρονιά καλύφθηκε με την επαναπρόσληψη των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και άλλων;

Και δεν είναι μόνο αυτά. Στην προσχολική αγωγή, το Υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε εν μέσω καλοκαιριού τα κριτήρια αδειοδότησης των δημοτικών παιδικών σταθμών, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο δεκάδες από αυτούς να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν την προσεχή σχολική χρονιά.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλα σας… Ανεπαρκείς σε όλους τους τομείς.