ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

EKLOGES-2012

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που  μπορεί να οδηγήσουν ή όχι σε πρόωρες εκλογές.

Θα διακινδυνεύσω να πω, είναι ότι ο κύβος έχει ριφθεί και πάμε φουλ για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή -το αργότερο- στις 4 Οκτωβρίου!

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν εκεί γύρω στις 20 Αυγούστου, που αναμένεται να γίνει η τελική ψηφοφορία για το νέο αριστερό Μνημόνιο. Προφανώς, οι 30+ βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας»  και οι λοιποί (Κωνσταντοπούλου, Μακρή, συνιστωσάκηδες) θα επιμείνουν στην αρνητική τους ψήφο και ίσως σ’ αυτούς προστεθούν κι άλλοι.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η ρήξη θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Έτσι, την επομένη ο Τσίπρας θα παραιτηθεί και θα προκηρύξει εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες, για «να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» και να πάρει «καθαρή εντολή».

Γιατί οι εκλογές τον Σεπτέμβριο συμφέρουν τον Τσίπρα;

Διότι:

1ον) Είναι η μοναδική του ευκαιρία να δείξει ότι είναι… στιβαρός και αποφασιστικός ηγέτης.

2ον) Δεν θα έχει αντίπαλο στη μάχη για την πρωτιά. Η ΝΔ σέρνεται…

3ον) Οι συνέπειες του τρίτου Μνημονίου δε θα έχουν ακόμα γίνει αισθητές στον κόσμο. Για παράδειγμα, άλλο είναι να ξέρει ο άλλος πως κάποια στιγμή ΘΑ πληρώσει ΕΝΦΙΑ, κι άλλο να το έχει πληρώσει ήδη! Γι’ αυτό τυχόν προσφυγή στις κάλπες μετά τον Σεπτέμβριο –το αργότερο στις 4 Οκτωβρίου- πρέπει να αποκλειστεί…

4ον) Για τον ίδιο λόγο (που δε θα έχουν γίνει αισθητές οι συνέπειες του Μνημονίου) οι διαρροές «μνημονιοπλήκτων» μαζών προς την Χρυσή Αυγή, δε θα είναι τόσο μαζικές όσο θα είναι αν οι εκλογές γίνουν αργότερα.

5ον) Ο λιγοστός προεκλογικός χρόνος δε θα επιτρέψει στους «Λαφαζανίστας» να κινηθούν.

Γιατί θα… επιτρέψουν οι «δανειστές» τις πρόωρες εκλογές; Για τον ίδιο λόγο που επέτρεψαν και τις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012. Τότε ο άνθρωπός τους ήταν ο Σαμαράς κι έπρεπε να είναι παντοδύναμος, τώρα είναι ο Τσίπρας!