ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ!

meimartsipras

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Πολλοί ήταν αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα με την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ (και των ελαφροδεξιών συνοδοιπόρων του – μην τους ξεχνάμε κι αυτούς) και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο του «όχι» στο δημοψήφισμα. Πιο πολύ απ’ όλους, εκείνοι οι μη αριστεροί ψηφοφόροι που εμπιστεύτηκαν αυτούς τους πολιτικούς αγύρτες, γιατί ήθελαν «τη ζωή τους πίσω»…

Εμείς βεβαίως δεν εκπλαγήκαμε καθόλου. Σαφώς το περιμέναμε και το είχαμε γράψει κιόλας, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Προβλέποντας επιπλέον, πως το νέο αριστερό Μνημόνιο θα ψηφιστεί και από την νουδούλα. Σας υπενθυμίζω προεκλογικό μου άρθρο υπό τον τίτλο «ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ; Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΝΔ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;»:

Μια… προειδοποίηση προς τους συστημικούς «μονομάχους» των εκλογών, απηύθυναν δύο διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που όπως καταλαβαίνετε έχουν εσωτερική πληροφόρηση και ξέρουν πολύ καλά τι γράφουν.

Πρόκειται για το Bloomberg και το Reuters, που αναφέρονται στο τρίτο Μνημόνιο που έρχεται μετά από τις εκλογές!

Έτσι, το μεν Bloomberg, υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. Ευρώ και επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, τονίζει πως η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει συμφωνία για νέα βοήθεια και πως τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου. Κι όταν μιλάει για «βοήθεια», εννοεί μετά νέας «δανειακής σύμβασης», όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται το διαβόητο Μνημόνιο!

Το δε Reuters, επισημαίνει ότι η Κομισιόν εξετάζει για την Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, μέσω εξάμηνης παράτασης του υπάρχοντος Μνημονίου. Αξιωματούχοι της Κομισιόν, αποκάλυψαν στο πρακτορείο πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έως και έξι μήνες, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη νέα κυβέρνηση.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Αυτό το Μνημόνιο ποιος θα το υπογράψει; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, ή μήπως και οι δύο μαζί, ως εταίροι μιας «μεγάλης συγκυβέρνησης»;

(ΥΓ): Βεβαίως, η «μεγάλη συγκυβέρνηση» είναι άτυπη, αλλά αποδεδειγμένα πλέον υπαρκτή!