ΤΟ PLAN B ΤΟΥ… ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ

trspras-kammenos__article

 

Γράφει ο Αντίοχος

Μετά το ανεπιτυχές καραγκιοζιλίκι με τους τρεις βουλευτές των ψεκασμένων που παρίσταναν τους… αντιμνημονιακούς και… ανυποχώρητους μέχρι την τελευταία στιγμή (για να’ χουνε να λένε στους ψηφοφόρους τους πως… αντιστάθηκαν), αλλά τελικά… λύγισαν εμπρός στο βάρος των πολλών απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, ο… Ρομπέν των εξοπλιστικών προγραμμάτων υπουργοπάνος έθεσε σε εφαρμογή το… Plan B.

Έτσι, διέρρευσε στα φιλικά του ΜΜΕ την «είδηση» ότι… σκοτώθηκε με τον Τσίπρα γιατί δέχθηκε την μείωση των δαπανών για τα εξοπλιστικά στο νέο αριστερό Μνημόνιο και απείλησε με… καταψήφισή του. Πάρτε μια γεύση από… ράδιο-αρβύλα:  

«Έντονο επεισόδιο Καμμένου-Τσίπρα για τα εξοπλιστικά – Του έκανε νόημα «εμείς τελειώσαμε»

Απίστευτο επεισόδιο έγινε στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εξοπλιστικά. Με μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έδειξε στον Πρωθυπουργό ότι διαφωνεί έντονα με το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες η αντίδραση Καμμένου ήταν έντονη και έγινε φανερή από αρκετούς ενώ ο κ. Καμμένος «έβραζε». Αμέσως, έσπευσε στο έδρανο που κάθονταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να προλάβει να μην πάρει έκταση το επεισόδιο. Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προέβη σε διευκρινίσεις. Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο θέμα, δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε. «Άκουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Άμυνας» είπε…».

Ποια είναι η αλήθεια; Πρώτον, όλες τις προηγούμενες ημέρες κι ενώ σίγουρα γνώριζε τα περί της κυβερνητικής-μνημονιακής πρότασης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ο υπουργοπάνος έλεγε δημοσίως ότι «Η συμφωνία είναι μονόδρομος». Κι από το πρωί της Παρασκευής -12 και πλέον ώρες πριν από το δήθεν επεισόδιο με τον Τσίπρα- δεσμεύθηκε ότι θα την ψηφίσει: «Θα υπερψηφίσω τη συμφωνία – Δεν αφήνω τη χώρα να καταστραφεί». Ποιο «επεισόδιο», λοιπόν, για χάρη των Ενόπλων Δυνάμεων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων;

(ΥΓ): Είδηση: «Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά το αποτέλεσμα, στο γραφείο του στη βουλή τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Νικολόπουλο.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την επιτυχία του να κρατήσει συμπαγή την ΚΟ του κόμματός του, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα».