«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο «ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

diamadopoulos

 

Γράφει ο Αντίοχος

«Ναι» στο προ-μνημόνιο -μέσα σε γενική θυμηδία- ψήφισε ο –κατά δήλωσή του- «αναρχικός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντόπουλος (ή «γουναράς» – λόγω κάποιας ρήσης του Βελουχιώτη που επανέλαβε, για «ραντεβού στα γουναράδικα»).

Πέραν του γελοίου της όλης υπόθεσης (ένας «αναρχικός» να ψηφίζει Μνημόνια), ο Διαμαντόπουλος πριν από την ψηφοφορία έκανε τον… δύσκολο

Ιδού τι έγραφε στο Facebook, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα:

«Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο μηδέν.

Η στρατηγική του κόμματος που είχε επικρατήσει, για τέλος της λιτότητας και μια καλή συμφωνία εντός της ευρωζώνης ηττήθηκε.

Η μη ύπαρξη εναλλακτικής αυτή τη στιγμή, βαραίνει όλες και όλους που συμμετέχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με την θέση που έχουμε.

Δώσαμε μεγάλη, δύσκολη και ειλικρινή μάχη τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες, απέναντι σε έναν πανίσχυρο και πάνοπλο αντίπαλο για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή τη στιγμή, από τη μια δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τους κόπους των ανθρώπων του μόχθου, από την άλλη το πρόγραμμα αυτό δυστυχώς δεν έχει προοπτική.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση θα πάρω την ευθύνη και μετέπειτα τις αποφάσεις που μου αναλογούν…».

Και την πήρε την ευθύνη της απόφασής του ο «αναρχικός» βουλευτής. Αφού προφανώς υπολόγισε  ότι  σε περίπτωση που δεν ψήφιζε «ναι» θα κινδύνευε η πολύτιμη βουλευτική του έδρα και τα ωφελήματα που εκπορεύονται απ’ αυτήν, όπως τα 8 χιλιάρικα το μήνα του μισθού, το βουλευτικό όχημα κ.λπ.  

Τέτοιοι, σαν τον Διαμαντόπουλο, είναι οι λεγόμενοι αναρχικοί. Τα καλά και συμφέροντα για την πάρτη τους κι ας δυστυχεί ο κοσμάκης!