ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ («ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ» ΤΟΞΟ)

syriza

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Γεια σας Συναγωνιστές!

Βλέποντας  τη διαδήλωση των Ευρωψεκασμένων στο Σύνταγμα, πρόσεξα πως κάποιοι από τους διαδηλωτές, είχανε ανέβει στο περιστύλιο της βουλής, για να διαδηλώσουν υπέρ του φόβου τους μην τυχόν και βγούμε από την ΕΕ και έρθει σεισμός, λοιμός και καταποντισμός όπως προειδοποιούν τα κόμματα του παλαιομνημονιακού τόξου, των οποίων ο μοναδικός λόγος πολιτικής ύπαρξης πλέον, είναι να ασκούνε στη συγκυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ «κριτική» ότι δήθεν δεν είναι τόσο… υποτακτικοί της Μέρκελ όσο αυτοί (πράγμα που δεν ισχύει, αφού οι ΣΑΝΕΛ έχουνε ήδη αποδείξει ότι όχι μόνο είναι το ίδιο με αυτούς). Η άνοδος τους στο περιστύλιο, μου θύμισε την προ ολίγων μηνών διαδήλωση Αντιεξουσιαστών – Αναρχικών, η οποία επίσης είχε ανεβεί στο περιστύλιο της βουλής. «Μπράβο δημοκρατία» λέω η νέα κυβέρνηση! Και τότε… ξάφνου… μου ήρθε μια άλλη εικόνα!

Μου ήρθε  στο μυαλό η φετινή πορεία Τιμής και Μνήμης της Χρυσής Αυγής για τους τελευταίους Υπερασπιστές της Βασιλεύουσας και η παρουσία της στο Σύνταγμα, πριν από ένα μήνα. Μου ήρθε η εικόνα των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα μπροστά στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη, απέναντι από τους Συναγωνιστές και τον κόσμο που τιμούσε τους Ήρωες της Πόλης και λειτουργώντας εκ των προτέρων αποτρεπτικά για την πρόσβαση του κόσμου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (δε μιλώ καν για άνοδο στο περιστύλιο!). Τότε θυμήθηκα για άλλη μια φορά ότι στη μεταπολιτευτική «δημοκρατία», υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Αν είσαι του «συνταγματικού τόξου», μπορείς όποτε γουστάρεις να διαδηλώνεις στο περιστύλιο της Βουλής, είτε είσαι Αντιεξουσιαστής, είτε Ευρωψεκασμένος. Εάν όμως είσαι Χρυσαυγίτης, τότε δεν έχεις καν το δικαίωμα να παραβρεθείς στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη, ακόμη κι αν αυτό αφορά την απόδοση Τιμών στους Ηρωικούς Πεσόντες της Βασιλεύουσας. Αλλά τί σχέση μπορεί να έχει η απόδοση Τιμών σε Ηρωικούς Προγόνους με τα μεταπολιτευτικά ιδεώδη; Με την αναρχοκομμουνιστική παράνοια του απατρισμού δηλαδή και τον ψεκασμό της επιθυμίας παραμονής σε μια νομισματική ένωση;

(ΥΓ): Όσοι νομίζουν ότι η συγκέντρωση των Ευρωψεκασμένων «ενόχλησε» τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνουν μεγάλο λάθος. Κάθε άλλο παρά τους ενόχλησε. Οι μόνοι σχετιζόμενοι με τη συγκυβέρνηση που ενοχλήθηκαν από αυτήν είναι οι σανοφάγοι οπαδοί της  και τα παπαγαλάκια της.

Παρατηρητηριάκιας