Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΟ… ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

mnhmonio

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Συνέντευξη στη γνωστή γερμανική ανθελληνική φυλλάδα Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ) έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και… μαρτύρησε αυτό που όλοι γνωρίζουν, εκτός από τη συγκυβέρνηση, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το… δάχτυλό της. Δηλαδή, ότι έρχεται τρίτο «πακέτο βοηθείας», το οποίο βεβαίως θα συνοδεύεται από Μνημόνιο.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της φυλλάδας, αλλά διέρρευσε από χθες το βράδυ, πως είπε ότι: «Οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας έχουν ενωθεί».

Βεβαίως, μετά το θόρυβο που έγινε, διέψευσε ότι έκανε λόγο για «πακέτο διάσωσης», χωρίς ωστόσο να εξηγήσει σε ποιο πακέτο αναφερόταν. Λέτε να αναφερόταν στο… τηλεοπτικό «Πάμε Πακέτο» της Χατζηβασιλείου;

Επί της ουσίας: η συνέντευξη δόθηκε στα αγγλικά και τα αγγλικά του Τσακαλώτου είναι τόσο τέλεια, που –όπως έγραψαν προ ημερών τα ΜΜΕ- έκαναν την φράου Μέρκελ να ρωτήσει τον mister Tsipra αν ο λεγάμενος είναι Έλληνας ή Αμερικανός. Απλώς, τα περί «πακέτου» ειπώθηκαν σκοπίμως, για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για την επερχόμενη συμφορά και λίγο αργότερα διαψεύστηκαν, γιατί δεν τελείωσε ακόμα το συγκυβερνητικό επικοινωνιακό σώου της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης».  Αλλά, λίγες ημέρες πλέον απομένουν. Εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, τελειώνουν τα παραμύθια τους!