ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ

alvania_tsamides

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν κάποιος σε σφαλιαρίζει σε καθημερινή βάση και δεν αντιδράς στο ελάχιστο, σταδιακά ν’ αρχίσει να σε κλωτσάει και αν και εκεί δεν αντιδράσεις στο τέλος μπορεί να σε γ……

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πράξει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ό οποίος δήλωσε ότι η χώρα του έχει μεν σχέσεις καλής γειτονίας και στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά, αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, δεν σκοπεύουν να διαπραγματευτούν το εθνικό τους συμφέρον, όπως το χαρακτήρισε, για χάρη της καλής γειτονίας.

Όπως λοιπόν είναι απόλυτο κατανοητό, η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, δεν αποτελεί μια έμμεση απειλή, αλλά μια ευθεία και άμεση.

Με άλλα λόγια αν δεν δεχτείτε τις απαιτήσεις μας όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα του Ιονίου (μέχρι πρότινος είχαμε του Αιγαίου μόνο), μπορεί να εμπλακούμε και σε επεισόδιο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μια σταλιά χώρα που πριν λίγα χρόνια αποτελούσε τον επαίτη των Βαλκανίων, που οι κάτοικοί της την εγκατέλειπαν μαζικά για αναζήτηση καλύτερης ζωής, έφθασε στο σημείο να μας απειλεί και να μας εκφοβίζει.

Και γιατί να μην λειτουργούν με αυτό τον τρόπο αφού τις τελευταίες δεκαετίες η μειοδοτική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων όσον αφορά το θέμα της Βορείου Ηπείρου και του εκεί Ελληνισμού, το θέμα της Ορθόδοξης θρησκείας που κατά καιρούς τίθεται υπό διωγμό, καθώς και η απόλυτη ολιγωρία απέναντι στον αλβανικό επεκτατισμό, έδωσαν το σθένος και το θράσος στους Αλβανούς ν’ αρχίσουν πλέον όχι απλά να απαιτούν, αλλά και να απειλούν.   

Ας θυμηθούμε επιγραμματικά κάποια περιστατικά αρχής γενομένης της θητείας του κυρίου Σαμαρά ως Υπουργού Εξωτερικών το 1992, όταν άνοιξε διάπλατα τα σύνορα, προσκαλώντας κάθε καρυδιάς καρύδι, γεμίζοντας τις πόλεις και τα χωρία της Πατρίδας μας με Αλβανούς.

Και δεν λέμε, ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν υπήρξαν και οικογένειες που εργάστηκαν σκληρά σε εργασίες που οι κομφορμιστές εντόπιοι περιφρονούσαν , αποδέχθηκαν με σεβασμό τα ήθη και τα έθιμα μας, εντάχθηκαν σεμνά στο κοινωνικό περιβάλλον, έκαναν περιουσία και έστειλαν τα παιδιά τους σε Ελληνικά σχολεία. Η πλειοψηφία όμως, κοινοί εγκληματίες που το Αλβανικό κράτος εφαρμόζοντας τις τακτικές του Κάστρο απελευθέρωσε από τις φυλακές και τους έστειλε στη Χώρα μας, εκτίναξε την εγκληματικότητα στα  ύψη με ληστείες, δολοφονίες, εκβιασμούς, σωματεμπορία και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και χιλιάδες κλοπές, βιασμούς και βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών.

Το 1995 όταν οι τσάμηδες ίδρυσαν στην Αλβανία τον «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς», μια άτυπη Βουλή με 100 μέλη, επί της ουσίας όμως πολιτικό εκπρόσωπο του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (Ushtria Clirimtare e Camerise/UCC), σύνδεσμος ο οποίος έγινε μέλος της «οργάνωσης υποαντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995, η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό εξωτερικών τον μετέπειτα Πρόεδρο της δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν προέβη σε διπλωματικές ενέργειες, αλλά ούτε καν αντέδρασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική Βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27η Ιουνίου ως «ημέρα γενοκτονίας» των Τσάμηδων!!!! (Οι σφαγείς, σφαγιασθέντες)

Το 2006 όταν ο τότε πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εόρταζε τα 100 χρόνια της Αλβανίας με εμπρηστικές δηλώσεις για Μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα έως το Κόσσοβο, προβάλλοντας ξανά το ζήτημα της Τσαμουριάς, η τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη απλά και μόνο ακύρωσε το ταξίδι της στην Αλβανία,  αντί να αναλάβει ως όφειλε προληπτική πρωτοβουλία-καμπάνια, «επιθετικού» χαρακτήρα, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και την παράθεση όλων των στοιχείων που αφορούν στις ελληνικές θέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα

Το 2010 λειτουργεί στην Αθήνα Αλβανικό σχολείο την ίδια ώρα που τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γλώσσα και στον ελληνικό πολιτισμό καταπατούνται κατάφωρα στη Βόρειο Ήπειρο όπου το αλβανικό κράτος κλείνει ελληνικά σχολεία που λειτουργούσαν αμέσως μετά από την εποχή  της Τουρκοκρατίας, την ώρα που η Αλβανία δεν αφήνει να ανοίξουν κι άλλα δημόσια ελληνικά σχολεία όπου υπάρχει ελληνισμός.  Μάλιστα ο κύριος δήμαρχος (ποιος ήταν τότε;;;;;;;;;) θέτει υπό την αιγίδα του δήμου εκδηλώσεις που προστατεύουν τον «πολιτισμό» της Αλβανίας.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα ποιο πολιτισμό; Του Καλάσνικωφ, της ληστείας, της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, της προστασίας, της σωματεμπορίας;

Αλήθεια θυμάται κανείς κάποιο Αλβανό λόγιο, φιλόσοφο ή επιστήμονα; Το μόνο Ιστορικό πρόσωπο που γνωρίζουμε, είναι ο Αλή Πασάς.

Ας θυμηθούμε και το 2013 και ας τελειώσουμε με αυτό, την επίσκεψη της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Γιαννακάκη στον τότε υπουργό κύριο Αβραμόπουλο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν επέτρεψε την είσοδο στην Χώρα του αλβανού δημοσιογράφου Μαρίν Μέμα, προπαγανδιστή του Αλβανικού επεκτατισμού.

Πώς λοιπόν ο σημερινός πρωθυπουργός της Αλβανίας να μην επεκτείνει πλέον το πεδίο της διαλεκτικής του σε απειλές και φοβέρες, αφού οι προγενέστερες κυβερνήσεις που υποτίθεται, λέμε υποτίθεται είχαν κάποια ψήγματα εθνικής τσίπας δεν αντέδρασαν διόλου στις κατά καιρούς επεκτατικές απαιτήσεις, προκλήσεις και στην προπαγάνδα των Τσάμηδων. Πόσο μάλλον η σημερινή κυβέρνηση η οποία από αντιπολίτευση ακόμη, στήριζε και υπεραμύνονταν κάθε τι ανθελληνικού.

Ποια λοιπόν ήταν η επίσημη απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δια στόματος κυρίου Κούτρα στην πρόκληση του κυρίου Ράμα; «Η πολιτική ηγεσία της φίλης και γείτονος χώρας διολισθαίνει, λόγω και έργω, καθημερινά. Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου, αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

Είναι σαν να προσπαθείς να νουθετήσεις τον επίδοξο και ανυποχώρητο εισβολέα και άρπαγα, επιστρατεύοντας τη σύνεση και το φιλότιμο.

Αγαπητοί, περιβαλλόμαστε από ριψάσπιδες και δοσίλογους.