ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι μια παθογένεια που βάρυνε τις πλάτες των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης ήταν η αναξιοκρατία, μια παθογένεια που έφερνε πολλές φορές τον πολίτη απέναντι στο κράτος. Φυσικά για όλα αυτά έφταιγε ένα σύστημα αναξιοκρατίας που λειτουργούσε ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Επισήμανε, επίσης, ότι στην διοίκηση υπήρχε δυσλειτουργία των υπηρεσιών, καθυστερήσεις στην εκπλήρωση αιτημάτων, γραφειοκρατία, έλλειψη μηχανογράφησης, λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις, δύσκολη πρόσβαση στους πολίτες, ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κομματοκρατία, ατιμωρησία, έλλειψη καθηκοντολογίου και εφαρμογής του Κώδικα και κυρίως ψευτοσυνδικαλισμός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατά την δευτερολογία του κατήγγειλε το αντισυνταγματικό τόξο που αντί να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Μαρφίν κρατάει σιγή ιχθύος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τα εθνικά θέματα και την στιγμή που ο γιος του Ερντογάν αλωνίζει στην Θράκη το Υπ.Εξ. βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το αντίστοιχο της Τουρκίας.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε ότι ενώ ο Ελληνικός Λαός ψήφισε κατά του μνημονίου  και δυστυχώς έρχονται νέα σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση του Σύριζα που συνεχίζει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά – Βενιζέλου. Η πρόσφατη διαφοροποίηση του ΔΝΤ είπε ότι βοηθάει την κυβέρνηση να υποδυθεί τους αντιμνημονιακούς αλλά μέρα με την μέρα υποχωρεί ατάκτως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Κλείνοντας είπε ότι ο Σύριζα ακολουθεί τον πολιτικά ανύπαρκτο Σαμαρά οδηγώντας την χώρα στην καταστροφή και στην υποτέλεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε,

Προτού προχωρήσω στην τοποθέτησή μου, θέλω να ρωτήσω τόσο εσάς όσο και την κυρία Κωνσταντοπούλου εάν ενημερωθήκατε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Λαμπρούλη σχετικά με την πρόταση ,το αίτημά μας προς το Προεδρείο για την τήρηση ενός λεπτού σιγής προκειμένου το ελληνικό κοινοβούλιο να τιμήσει και τους πεσόντας την περίοδο και της σύγχρονης κατοχής δηλαδή της κατοχής του μνημονίου. Οι πεσόντες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αδικοχαμένους δολοφονηθέντες της Marfin που από το χαμό τους σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια, αλλά και οι χιλιάδες αυτοκτονήσαντες, δολοφονηθέντες στον βωμό της νεοταξίτικης, νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

Το προεδρείο και τα κόμματα τήρησαν μέχρι την ώρα που σας ρωτώ όχι ενός λεπτού σιγή προς τιμή αλλά τήρησαν σιγή ιχθύος σχετικά με την πρότασή μας με την οποία προσβλέπουμε σε μία ομοφωνία όλων των κομμάτων ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών, που συνάδει με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Την ενός λεπτού σιγή δεν την ζητά, κυρία Πρόεδρε η Χρυσή Αυγή, την ζητά ο ελληνικός λαός!

Θα ήθελα επίσης με αφορμή των όσων ακούγονται δύο μέρες τώρα σε αυτήν εδώ την αίθουσα να τονίσω ότι καλά είναι τα νομοσχέδια, εμεις τα εξετάζουμε υπεύθυνα,  και παίρνουμε θέση παρών όχι, ναι, αναλόγως την περίπτωση προσπαθώντας να κάνουμε μια υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αυτή την στιγμή εφαρμόζει μια επικοινωνιακή πολιτική και δεν γνωρίζω εάν ηθελημένα ή όχι κοιτάει το δένδρο και όχι το δάσος. Και το λέγω τούτο διότι την στιγμή  αλωνίζει ο γιός Ερντογάν στην Θράκη μας, την ώρα που το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση και δημιουργική υποτέλεια με το αντίστοιχο Υπουργείο της γείτονος. Χθες μετείχαμε στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, όπου τονίσαμε εκτός των άλλων την πάγια θέση μας που είναι: «Η άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και η αναζήτηση νέων στρατηγικών και συμμαχιών. Διαπιστώσαμε δυστυχώς, ότι τίποτα δεν άλλαξε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η γερμανική Ευρώπη και η νεοταξίτικη Αμερική συνεχίζουν να απαξιώνουν τον περήφανο λαό μας. Την στιγμή που γίνονται όλα αυτά κι αυτό είναι το δένδρο και το δάσος που προανέφερα, εμείς καλούμεθα από την κυβέρνηση να πάρουμε θέση σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα  ζητήματα. Δεν σημαίνει αυτό ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο και η δημόσια διοίκηση δεν είναι σοβαρή υπόθεση. Δεν αρνούμεθα ότι καλό είναι να υπάρχει κοινοβουλευτικό έργο, δεν ξεχνάμε την περίοδο την προηγούμενη όπου κοινοβουλευτικό έργο υπήρχε μόνο όταν είχαν τελειώσει οι μεταφράσεις και είχαν ολοκληρωθεί τα mail από την τρόικα. Το νομοσχέδιο σας σήμερα εμπεριέχει βαρύγδουπους τίτλους και προπαγανδιστικά τρυκ.

Ο κόσμος, ο ελληνικός λαός έχει χορτάσει από προπαγάνδα. Ο λαός δεν θέλει επικοινωνιακή πολιτική. Ο λαός θέλει αποτελέσματα και προπαντός μην ερμηνεύετε την θέληση του λαού κατά το δοκούν. Ο Λαός ψήφισε αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισε ΟΧΙ στο μνημόνιο. Ο Λαός ψήφισε κατά πως του είπατε την ελπίδα που έρχεται. Και δυστυχώς δεν έρχεται καμία ελπίδα, έρχεται θύελλά, έρχονται νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα για τους Έλληνες. Δεν θα την πείτε μνημόνιο. Θα την πείτε έντιμη συμφωνία. Σας βολεύει η διαφοροποίηση του ΔΝΤ για να υποκριθείτε τους αντιμνημονιακούς. Αργά, μεθοδικά, επιταχυνόμενα βεβαίως, το βλέπουμε μέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως επί των προεκλογικών εξαγγελιών της. Δεν σχίζει το μνημόνιο, σχίζει το πρόγραμμά της.

– Διατήρηση ΕΝΦΙΑ
– Αύξηση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000
– Νέου τύπου μνημονιακές συμβάσεις εργασίας.
– Τέλος στις πρόωρες συντάξεις.
– Και φυσικά τέλος η δέσμευση για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
– Καμία δέσμευση, απόσυρση θα έλεγα της δέσμευσης για παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.
– Φυσικά καμία κουβέντα για τη αποκατάσταση των ληστευθέντων από τους Σαμαρά – Βενιζέλο ομολογιούχων.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της νεοφιλελεύθερης αριστερής κυβέρνησης. Οι πούροι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ σας καλούν επειγόντως για συμφωνία. Και η στάση σας δείχνει ότι θα κάνετε το χατίρι στον ανύπαρκτο πολιτικά αρχηγό της αξιωματικής, τουλάχιστον με τα αποτελέσματα του περασμένου Ιανουαρίου, αντιπολίτευσης. Τον πρύτανη του ραγιαδισμού και μερκελισμού, Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθώντας τα χνάρια του Σαμαρά οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή και στην υποτέλεια. Αν τελικώς προδώσετε τους ψηφοφόρους σας, τον αντιμνημονιακό σας λόγο, προδώσετε τις ελπίδες του ελληνικού λαού θα τον βρείτε απέναντι. Θα μας βρείτε απέναντι. Εμάς τους Χρυσαυγίτες σταθερούς Έλληνες Εθνικιστές, πιστούς στην πατρίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε επί των άρθρων στο νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, στηλιτεύοντας την πρακτική της τωρινής συγκυβέρνησης που φέρνει σωρηδόν φωτογραφικές τροπολογίες προς ψήφιση.

Πρόκειται για μία τακτική την οποία ακολουθούσε κατά κόρον η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία προβλέπει να λάβει κρατική επιχορήγηση αναδρομικά το κόμμα Καρατζαφέρη χωρίς ακόμα να έχει διαλευκανθεί από την δικαιοσύνη η υπόθεση με τις οφσόρ. Αναρωτήθηκε επίσης ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτό το παράνομο «ρουσφέτι» που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά ακόμα και στην επιχορήγηση τουρκόφρονων κομμάτων στην Θράκη.

Επιπλέον, κατήγγειλε την λογική των απευθείας αναθέσεων την οποία συνεχίζει η παρούσα συγκυβέρνηση.

Τέλος, επανέλαβε την κάθετη αντίθεση της Χρυσής Αυγής στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και την κάρτα του πολίτη.

Η Βουλευτής Λαρίσης, Δέσποινα Σβερώνη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Η Συναγωνίστρια επισήμανε ότι η κοινωνία μας έχει υποστεί μετάλλαξη της δημοκρατίας σε πελατειακό κράτος και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να απαλλαγεί ποτέ από αυτήν τη μετάλλαξη με δημοκρατικούς όρους, γιατί πλέον, οι δημοκρατικοί όροι έχουν παραφθαρεί ή και διαστραφεί, έτσι ώστε να αποκλείουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Προέτρεψε, επίσης, την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το πελατειακό κράτος, κάτι που δεν έχουν κάνει οι παλαιότερες κυβερνήσεις.

Επιπροσθέτως, μίλησε για το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην εργασία, δικαίωμα που του στέρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κάνοντας ανταλλαγή των θέσεων εργασίας με ψήφους.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση υπάρχει 1,5 εκατομμύριο ανέργων που δεν προσκύνησαν κάποιο πολιτικό για να τους δώσει μία θέση, αλλά σήμερα λιμοκτονούν και περιμένουν μια αλλαγή.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Αρχικά, ζήτησε από την Βουλή των Ελλήνων να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Μαρφίν που δολοφονήθηκαν πριν 5 χρόνια από τα τάγματα εφόδου της αριστεράς

Ο Συναγωνιστής Παππάς τόνισε ότι θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι το δημόσιο παραμένει ο αιώνιος ασθενής του ελληνικού κράτους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η δημόσια Διοίκηση πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του έθνους και των πολιτών ανεπηρέαστη από κόμματα.

Τέλος, τόνισε σε όλους τους τόνους πως η Χρυσή Αυγή είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους ηλεκτρονικού φακελώματος και παραβίασης προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Στο άρθρο 10 περί ηλεκτρονικής ταυτοποίησης η Χρυσή Αυγή ψηφίζει ΟΧΙ, καθώς είναι ένα είδος κάρτα πολίτη. Η Χρυσή Αυγή είναι ριζικά αντίθετη στην κάρτα του πολίτη!

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά: Εκ προοιμίου να πούμε την άποψη της Χρυσής Αυγής σχετικά με το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει ο αιώνιος ασθενής του νεοελληνικού κράτους χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει ότι υπεύθυνοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορεί να αναλογεί μικρό ή άλλο μέρος της ευθύνης σε αυτούς αλλά την κυρίως ευθύνη την φέρουν οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι δηλαδή οι κυβερνήσεις. Πάγια θέση μας είναι ότι η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του Έθνους και των πολιτών, ανεπηρέαστη από κόμματα και άλλες καταστάσεις.

Είναι διαπιστωμένο ότι η  δημόσια διοίκηση βρίσκεται από δεκαετίες σε βαθιά και γενικευμένη κρίση. Μια κρίση που την δημιούργησαν τα κόμματα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Στην πραγματικότητα, η δημόσια διοίκηση απλώς αντανακλά το ξεπερασμένο πρότυπο οργάνωσης του κράτους, καθώς και τις επιδιώξεις των κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ασυμβίβαστα με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Το ρουσφέτι, η χαμηλή αποδοτικότητα, η  κομματικοποίηση, η έλλειψη αποκέντρωσης, οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η γραφειοκρατία, είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα της Διοίκησης. Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση, κυρίως εξαιτίας του καπελώματος και του ελέγχου που ασκεί ασφυκτικά η εκτελεστική εξουσία είναι άθλια. Την επόμενη μέρα των εκλογών θεωρεί η εκάστοτε κυβέρνηση ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι ένα φέουδο γι’ αυτούς. Ανατρέπουν το ρόλο τους και ουσιαστικά το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Αντί, λοιπόν, να υπηρετεί τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία υπηρετεί ξεκάθαρα τις πολιτικές των κομμάτων. Έχουμε αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις που η μια ακυρώνει και τροποποιεί την άλλη, χωρίς τελικά κανένας να γνωρίζει τι συμβαίνει στο τέλος και τι ισχύει.

Επιπλέον μία επισήμανση στο άρθρο 6, στην απαρίθμηση πειθαρχικών παραπτωμάτων, θα πρέπει να εξειδικευθεί , γιατί όπως είναι διατυπωμένο είναι έωλο. Τι εννοούμε όταν λέμε «πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και την Δημοκρατία»; Ποιος και πώς θα οριοθετήσει το παραπάνω; Με την λογική αυτή θα πρέπει να διωχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έδειξαν έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και την Δημοκρατία προωθώντας το αντισυνταγματικό, εθνοκτόνο και παράνομο μνημόνιο ή οι υπάλληλοι αυτοί, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που συνεργάστηκαν και προώθησαν το σχέδιο της παράνομης, ανήθικης και αντισυνταγματικής σκευωρίας κατά του πολιτικού μας κινήματος. Εν κατακλείδι να ρωτήσω θα διώκονται και οι υπάλληλοι οι οποίοι είναι διαπιστωμένα αρνησιπάτριδες, όπως είναι αυτοί οι μάρτυρες του Ιεχωβά και όχι μόνο; Θεωρούμε ότι με την διάταξη αυτή, όπως είναι διατυπωμένη, ανοίγει ο δρόμος για νέες πολιτικές διώξεις. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους υποκειμενικές προσεγγίσεις και ερμηνείες μεθοδεύσεις.

Επί της αρχής λέμε παρών, επί των άρθρων  θα τοποθετηθεί αναλυτικά ο εισηγητής μας κύριος Λαγός. Στο σημείο αυτό όμως θέλω να τονίσω πως εμείς στην Χρυσή Αυγή είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους σκέψη περί ηλεκτρονικής κάρτας, σε κάθε είδους  ηλεκτρονικού ή μη φακελώματος, σε κάθε είδους παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Στο άρθρο 10 ψηφίζουμε όχι γιατί θεωρούμε πως στην πράξη πρόκειται για ένα άρθρο που θεσμοθετεί τον μηχανισμό παρακολούθησης δεδομένων των πολιτών. Όσο κι αν μας διαβεβαιώνετε για το αντίθετο, εμείς θεωρούμε ουσιαστικά ότι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι ένα είδος κάρτας πολίτη που θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία των πολιτών δημοτολόγιο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κτλ. Το άρθρο 10 είναι ένας Δούρειος Ιππος, μια πρόβα για την επερχόμενη κάρτα του πολίτη στην οποία είμαστε ριζικά αντίθετοι.

Η Χρυσή Αυγή έχει φέρει το θέμα στην Βουλή  την προηγούμενη σύνοδο με επίκαιρη επερώτηση όπου λάβαμε τον λόγο όλοι οι Βουλευτές και τονίσαμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι την πλήρη αντίθεσή μας στις νέες ταυτότητες  και την κάρτα του πολίτη. Σήμερα περιμένουμε με ενδιαφέρον  τις τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων και ειδικά της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως η οποία κατά συνήθη πρακτική στην οποία φυσικά δεν διακρίνεται μόνο αυτή, άλλα λέει και άλλα κάνει. Για να θυμίσω στο σημείο τούτο την υπόσχεση που είχε δώσει και δεν τήρησε φυσικά όταν ηδύνατο σχετικά με την επαναφορά του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.

Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, είναι κάτι που απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και  τις πελατειακές σχέσεις. Για την υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το κράτος, οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τα 40 τελευταία χρόνια τον τόπο είναι τεράστιες. Οι ευθύνες της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται αλλά αποδίδονται ήδη από τον λαό μέσω των εκλογών. Η συνήθης ευθυνοφοβία των κρατικών υπαλλήλων και των πολιτικών προϊσταμένων τους επιεικώς για εμάς είναι απαράδεκτη. Τη στιγμή μάλιστα που οι μεν παρανομούντες δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται ενώπιον της δικαιοσύνης και οι διάφοροι παρανομούντες υπουργοί απολαμβάνουν το ακαταδίωκτο που τους προσφέρει ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης  υπουργών του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δυστυχώς για τον τόπο και η παρούσα συγκυβέρνηση αποτελεί μία από τα ίδια και δεν θα αναφερθώ στις στρατιές συμβούλων με τις συμβάσεις που είδαν το φως στα φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως, δεν θα αναφερθώ επίσης στις μετακινήσεις υπουργών με ελικόπτερα του ΕΚΑΒ ή ακόμη για το λιτό βίο συνδυασμένο με περισσή υποκρισία αλλά θα αναφερθώ σε μια πολύ φρέσκια είδηση που λέει ότι διευθυντής στην ΕΡΤ αναλαμβάνει ο νυν διευθυντής της εφημερίδος «Αυγή». Αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση και τα νέα ήθη; Αυτά  εξαγγέλλει και πραγματώνει « η για πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση;

Τελειώνοντας να προσθέσω  ότι εμείς οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, θέλουμε και επιμένουμε σε μία Διοίκηση αποτελεσματική, μία Διοίκηση εκσυγχρονισμένη, με αξιοκρατική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Διοίκηση με ανθρωπισμό, διοίκηση με εθνικό όραμα και σκοπό. Κυρίως όμως μία Διοίκηση  απαλλαγμένη  από το κακό παρελθόν της, που θα λειτουργεί με γνώμονα το καλό της Πατρίδας και  του Ελληνικού Λαού.

Ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για την δημόσια διοίκηση, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αποκατάσταση αδικιών.

Ο Συναγωνιστής αφού επισήμανε ότι η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με την πρόσληψη των αδίκως απολυθέντων, αναρωτήθηκε πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις εν λόγω προσλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε προεκλογικά το σκίσιμο Μνημονίων, τον λογιστικό έλεγχο του επαχθούς χρέους και «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες έχει αθετήσει όλες υποκύπτοντας στις εντολές των τοκογλύφων. Η υποτακτική αυτή οικονομική πολιτική είναι μνημονιακή και αδιέξοδη.

Κατήγγειλε επίσης την φωτογραφική διάταξη με την οποία δρομολογείται η χορήγηση κρατικής επιδότησης στο κόμμα του Καρατζαφέρη, την στιγμή που ακόμα δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση με τις οφσόρ εταιρείες.

Σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια που συνέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δυστυχώς δικαιώνεται, αφού είχε προειδοποιήσει για το εκρηκτικό μείγμα στις φυλακές με την παρουσία χιλιάδων επικίνδυνων αλλοδαπών κρατουμένων οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να απελαθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Τέλος, απάντησε στον αγορητή της ΝΔ, Κεδίκογλου που έκανε λόγο για κομματικούς στρατούς, σημειώνοντας πώς τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν δικαιούνται να ομιλούν, αφού κατέστρεψαν το δημόσιο με τους χιλιάδες παράνομες προσλήψεις και τα ρουσφέτια.