ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

sfaliara

Γράφει η Κορίνα Πενέση

Όλα δείχνουν ότι  το μέλλον της Χώρας είναι αμφίβολο και κατευθυνόμαστε στα τυφλά. Οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς, αλλά μάλλον αρχίζουν να μας παίρνουν στην πλάκα. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μην χαρακτηριστεί μνημονιακή, σπαταλάει χρόνο και πάμε από μήνα σε μήνα. Σε λίγο θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, και αυτό οι εταίροι το γνωρίζουν καλά, γι αυτό και δεν χαλαρώνουν τη στάση τους.

Βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης παραπαίουν ανάμεσα στον «έντιμο συμβιβασμό» και στον «αγώνα μέχρι τέλους». Δεν γίνεται να συνωμοτεί όλη η Ευρώπη εναντίον μας. Κάπου έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας. Για την ακρίβεια, εδώ και πάνω από 40 χρόνια μεταπολίτευσης βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Η Αριστερά πάντοτε κυριαρχούσε στην κοινωνία, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατάπιναν το χρήμα που έρεε άφθονο με τη μορφή δανείων και προγραμμάτων. Η γεωργία καταστράφηκε γιατί εμείς οι ίδιοι το θελήσαμε, αφού σαν «ελληναράδες» που είμεθα, πήραμε χρήμα με ουρά για να φτιάξουμε όχι μία, αλλά δυο και τρεις γεωργίες και το καταναλώσαμε σε πολυτελή ζωή, σκυλάδικα και μηχανήματα στην άκρη να σαπίζουν, την ίδια ώρα που οι αγρότες για το μόνο που νοιάζονταν ήταν να παίρνουν τις παχυλές επιδοτήσεις, να διορίζουν οι πολιτευτάδες τα παιδιά τους και να εγκαταλείπουν σιγά-σιγά την περιφέρεια…

Φτάσαμε στο σήμερα, λοιπόν, και στους αριστερούς κυβερνώντες κυριαρχούν οι τζάμπα μαγκιές και η πλήρης ασυναρτησία λόγων και έργων. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επέκταση ανέλαβε τα ηνία της χώρας με σκοπό να μην εφαρμόσει περαιτέρω μνημονιακές πολιτικές και φυσικά να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. 3 μήνες μετά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.

Η νευρικότητα των κυβερνώντων είναι διάχυτη και αισθητή. Από τότε που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση συμπεριφέρεται θαρρείς και έχει λύσει το ζωνάρι για καβγά. Εκτός από το γεγονός ότι έχει καταντήσει την Βουλή χώρο τραμπουκισμών, με σκηνές και φράσεις απείρου κάλλους να λαμβάνουν χώρα συνεχώς, δημιουργεί συνεχώς ψυχρές σχέσεις με τους εταίρους. Καταφέρνει με περισσή ικανότητα να προκαλεί αντιπάθειες και να δημιουργεί νέους εχθρούς. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και έχουν χειροτερέψει όλα, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα που περνάει να βρισκόμαστε σε ολοένα πιο δυσχερή θέση. Δεν δείχνουμε αξιόπιστοι, η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω δεν αποπνέει σοβαρότητα, και συνεχίζεται η διεθνής μας διαπόμπευση, την οποία είχε ξεκινήσει με σθένος ο Γιωργάκης όταν έβριζε τον λαό που τον ψήφισε σε ξένα μέσα και σε  ακροατήρια.

Παρά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, η κυβέρνηση έχει επιτύχει να ταχθούν εναντίον μας οι πάντες. Αφού έχουμε εξαντλήσει την υπομονή των εταίρων με επιθετικότητα και αοριστολογίες, τώρα τα βάλαμε και με τον Λευκό Οίκο. Τόσο βιάζεται η κυβέρνηση να δείξει την μεγαλοψυχία της στο θέμα του Σάββα Ξηρού, που δυσαρέστησε και τους Αμερικάνους.

Μέσα σε τρεις μήνες κατορθώσαμε να μείνουμε σχεδόν μόνοι μας, δίχως φίλους, δίχως χρήματα, και όπως φαίνεται η πρόσκρουση σε τοίχο είναι αναπόφευκτη.

Η Χρυσή Αυγή, είναι η μόνη Πολιτική δύναμη ευθύνης, που αντιτάσσεται από την πρώτη στιγμή στο μνημόνιο. Είναι δύναμη ευθύνης γιατί δια του Αρχηγού της  δήλωσε ότι θα στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση στο σκίσιμο του μνημονίου, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά το καλό του Έθνους και η ευημερία του λάου μας γι΄ αυτό αγωνιζόμαστε,  γι’ αυτό μας κυνηγούν οι αμερικοανοσιονιστές και ντόπιοι  υποτακτικοί τους και δεν θα σταματήσουμε   να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική Νίκη.