ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ; ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

mme-kindinou-660

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Ο τίτλος του σημερινού πολιτικού κειμένου ταιριάζει γάντι στο μεγαλοσχήμονα δημοσιογράφο της κατακίτρινης «καθημερινής», κ. Μπουκάλα, ο οποίος σε άρθρο του στην εν λόγω εφημερίδα, 23.4.2015, με τίτλο «για τη μητέρα όλων των δικών», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η διακοπή για τις 7 Μαΐου της δίκης της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά./ Η αίθουσα που έχει προκριθεί, στον Κορυδαλλό, ελάχιστους από τους απαιτούμενους όρους ικανοποιεί. Το μικρό της μέγεθος δεν υπηρετεί καν τις ανάγκες των συνηγόρων και των δημοσιογράφων./Μόνο τις δεδομένες ορέξεις των θορυβοποιών και προπηλακιστών χρυσαυγιτών ευνοεί, που όπως έχει συμβεί σε κάθε εις βάρος τους δίκη μέχρι τώρα, έτσι και στην έναρξη της «μητέρας όλων των δικών» έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους: να λοιδορούν και να απειλούν (και μέσα στη δικαστική αίθουσα) τα θύματα των επιθέσεών τους, τους συγγενείς τους και τους κατηγόρους. Σιγοντάροντας, έτσι, την απόφαση των φυρερίσκων να δείξουν με κάθε τρόπο την περιφρόνησή τους προς τη Δικαιοσύνη, δηλαδή προς τη δημοκρατία./ Η δίκη στην αίθουσα των φυλακών τραυματίζει τη λειτουργία της βεβαρημένης πόλης. Και, όπως αποδείχτηκε από την πρώτη μέρα, την παραδίδει στους εκδικητικούς σχεδιασμούς των χρυσαυγιτών, που βγήκαν από νωρίς παγανιά, εξοπλισμένοι με λοστάρια και σιδερογροθιές. Και φρόντισαν να μην ξεμείνει από περιστατικά το Κρατικό Νοσοσομείο της Νίκαιας, στέλνοντας εκεί προς περίθαλψη τραυματισμένους μάρτυρες ή αντιναζιστές διαδηλωτές».

Ο γράφων ζεί και εργάζεται στην επαρχία, και αν μπορούσε θα παρευρίσκονταν μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές, έξω από τον Κορυδαλλό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όσοι δεν παραβρέθηκαν έξω από τις φυλακές, έχουν λειψή ή διαστρεβλωμένη ενημέρωση. Αν τα γραφόμενα του κ. Μπουκάλα δημοσιεύονταν στην κομμουνιστική εφημερίδα Ίσκρα, αρχάς του 1900, φυσικό επόμενο ήταν να έβρισκαν απήχηση, μιας και τότε ο κόσμος δεν είχε άλλη ενημέρωση, πέρα από τον τύπο και τον κανονικό αλλά και τον κίτρινο. Αλλά σήμερα εν έτη 2015, με τόσα τηλεοπτικά συνεργεία έξω και μέσα από τις φυλακές, με εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα πολιτών-διαδηλωτών που διαθέτουν και κάμερες, ουδείς ΜΑ ουδείς μπήκε στον κόπο να τραβήξει ένα πλάνο με κακότροπο χρυσαυγίτη; Ουδείς μπήκε στον κόπο να βιντεοσκοπήσει τις ορδές των κακών «φασιστών» που περιπολούσαν πέριξ των φυλακών και τρομοκρατούσαν τον κόσμο; Ουδείς εκ των κατηγόρων έκανε μια δήλωση στα ΜΜΕ για τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα εντός της αιθούσης; Ουδείς μέσα στην αίθουσα πρόσεξε τους προπηλακισμούς των χρυσαυγιτών προς τα ανυποψίαστα θύματα; Ουδείς εκ των αστυνομικών εντός της αιθούσης προέβη σε συλλήψεις των προπηλακιστών; Ουδείς μπόρεσε να διακρίνει τα ασθενοφόρα που κουβαλούσαν τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Νίκαιας; Ουδείς, κυρίες και κύριοι! Μόνο ο σούπερμαν της δημοσιογραφίας κ. Μπουκάλας τα κατέγραψε αυτά με τη νοσηρή του φαντασία.

Λοιπόν κ. Μπουκάλα, επάνω στο πανικό σας είναι φανερό να θέλετε να επιδείξετε δημοσιογραφική σοβαρότητα, πράγμα όμως που δεν σας βγαίνει. Το μόνο που καταφέρνετε να βγάλετε προς τα έξω είναι το μίσος σας, η αποστροφή σας, η αντιπάθειά σας και η κακοήθειά σας για τον Ελληνικό Εθνικισμό, ραντίζοντας καθημερινά με κίτρινη μελάνι την κοινή γνώμη, ευελπιστώντας έτσι να «αλλάξετε» και τη γνώμη των δικαστών. Όταν με το καλό τελειώσει η δίκη τι θα μας πείτε τότε κ. Μπουκάλα; Μήπως ότι η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής σκέπασε ολάκερη την Ελλάδα;

(ΥΓ): Ο σημερινός τίτλος είναι η ρήση που είχε πει κάποτε ο Βρετανός συγγραφές Warren Ellis, αναφερόμενος στους δημοσιογράφους της εποχής του!