ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ… ΦΙΛΟΡΩΣΣΙΚΟ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΤΑΝ

askisi-630x400

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση, με το όνομα «ΗΝΙΟΧΟΣ», πρόκειται να διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες στο… φιλορωσσικό Τσιπροκαμμενιστάν, με την συμμετοχή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Βέβαια, η ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία υποτίθεται πως θα σταματούσε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά η συνεργασία συνεχίζεται κανονικότατα και με την για «πρώτη φορά αριστερά», όπως διαβεβαίωσε την ισραηλινή πρέσβη στην Αθήνα ο υπουργοπάνος Καμμένος, τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας συγκυβέρνησης. Ιδού η σχετική είδηση για την κοινή άσκηση με τους δολοφόνους των λαών:

Η ελληνική ΠΑ θα διαθέσει …τα πάντα στην άσκηση αυτή. Μόνο τα αεροσκάφη που θα κάνουν υπηρεσία επιφυλακής για αναχαιτίσεις στο Αιγαίο δεν θα συμμετάσχουν στην ΗΝΙΟΧΟΣ. Όλα τ’ άλλα θα πετάξουν μαζί με ισραηλινά μαχητικά. Οι αμερικανοί θα συμμετάσχουν με ειδική δύναμη κατάδειξης στόχων.

Η άσκηση θα γίνει… παντού. Αιγαίο, Ιόνιο, Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα και θα περιλαμβάνουν δύσκολες και επικίνδυνες ασκήσεις, ακόμη και χαμηλές νυχτερινές πτήσεις. Συμμετοχή θα έχουν και το ΠΝ αλλά και ο ΣΞ. Οι ισραηλινοί θα συμμετάσχουν με αεροσκάφη F 16 τα οποία μετασταθμεύουν στην Ανδραβίδα. Στην Πελοπόννησο οι ισραηλινοί θα ασκηθούν για μια ακόμη φορά σε αποστολές έρευνας διάσωσης σε πεδίο μάχης . Δεν είναι η πρώτη φορά και οι ασκήσεις αυτές όποτε έγιναν συνδυάστηκαν με τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν.  Η άσκηση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες σ’ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις.