ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ο ΚΑΣΤΡΟ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

obama-kastro

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής που θα γίνει στον Παναμά, όπως είπε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Θα υπάρξει μια στιγμή που οι αρχηγοί κρατών της Κούβας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Ρικάρντο Ζούνιγκα, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για θέματα της αμερικανικής ηπείρου. «Θα υπάρξει κάποιο είδος αλληλεπίδρασης», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής, ξεκινά αύριο και σε αυτή θα παραβρεθούν οι πρόεδροι Ομπάμα και Κάστρο καθώς και άλλοι 34 ηγέτες, ο δε Ζούνιγκα χαρακτήρισε την παρουσία της Κούβας κατά τη σύνοδο κορυφής στις 10 και 11 Απριλίου στον Παναμά ως «ιστορική», μετά από χρόνια απουσίας.

Θυμίζουμε, ότι οι δύο πρόεδροι είχαν συναντηθεί και στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2013, κατά τη διάρκεια τελετών για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

(ΥΓ): Γιατί τα συντρόφια εκ Περισσού κάνουν γαργάρα τη σύσφιξη των αμερικανοκουβανικών σχέσεων που θα επισφραγιστεί από την επικείμενη συνάντηση και δε φωνάζουν για την προφανή προδοσία του… παγκόσμιου «λαϊκού κινήματος»; Προφανώς, για να μην ξεφτιλιστούν για μια ακόμα φορά, για τα παραμύθια που πουλούσαν τόσα χρόνια στους αφελείς, για την «κουβανική επανάσταση» και τον «Μεγάλο Κάστρο».