ΕΝΩ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ «ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ», Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

voulgaria-frakths

Την ίδια ώρα που οι ελεεινοί της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων δεν επισκευάζει μέρος του «φράχτη» του Έβρου, το οποίο έπεσε από την ορμητικότητα των νερών ή από σκόπιμη ενέργεια (όλως τυχαίως λίγες ώρες μετά την άνοδο των νεοκομμουνιστών και των ψεκασμένων συνοδοιπόρων τους στην εξουσία…), η γειτονική Βουλγαρία επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία, μ’ ένα νέο συνοριακό τείχος που θα θυμίζει εντόνως τα σιδερόφρακτα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

«Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική – και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εισροής τζιχαντιστών τρομοκρατών – η Ευρώπη ενισχύει τα μέτωπά της, ακόμη και στην πρώην σοβιετική Βουλγαρία, όπου μέχρι πριν από περίπου δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η διασπορά των πολιτών της», σχολιάζουν οι New York Times.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τους τελευταίους 16 μήνες, η Βουλγαρία εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα σχέδιο, που θυμίζει σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού: περισσότεροι συνοριοφύλακες, νέος εξοπλισμός επιτήρησης και ένα πρώτο τμήμα του φράχτη, έκτασης περίπου 30 χλμ., το οποίο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Στόχος της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο.

Μόλις, λοιπόν, ολοκληρωθεί ο βουλγαρικός φράχτης, το μόνο ανοιχτό σημείο εισόδου της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης για τους λαθρομετανάστες, θα είναι πλέον η μνημονιακή Μπανανία Τσιπροκαμμενιστάν, στην οποία θα καταφεύγουν όλης της γης οι κολασμένοι!