ΕΦΑΓΕ ΣΟΥΤ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

ROSSIA

Μια βλάσφημη παράσταση της κρατικής όπερας του Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσσίας, που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των πιστών, οδήγησε στην καρατόμηση του διευθυντή της όπερας από το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσσίας.

Πιο συγκεκριμένα,  ο σκηνοθέτης της Όπερας του Νοβοσιμπίρσκ είχε βάλει στους ρόλους και έναν «Χριστό», που ερωτοτροπούσε με την Αφροδίτη, σύμφωνα με το Russia Today, ενώ σκανδαλώδης ήταν και η αφίσα της παράστασης.

Έτσι, μετά από ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πιστών της πόλεως, που ζητούσαν παρέμβαση του προέδρου της χώρας για να πάψει να θίγεται το θρησκευτικό τους αίσθημα, ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Μεζντρίχ από την διεύθυνση της Όπερας.

Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ υποστήριξε ότι δεν συνιστά λογοκρισία, όμως η απομάκρυνση ήταν θεμιτή λόγω των λαϊκών αντιδράσεων: «Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να περιμένει πως παραστάσεις που ανεβαίνουν με κρατική χρηματοδότηση δεν οδηγούν σε σκάνδαλο ή δημόσιες αντιδράσεις».