ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

kammenos_ameriki

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ποιος δεν θυμάται το περιβόητο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», που ξεστόμισε μέσα στη βουλή λίγες ώρες μετά την εθνική ταπείνωση των Ιμίων, ο τότε πρωθυπουργός του προτεκτοράτου Ελλαδιστάν, Σημίτης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων;

Ε, λοιπόν, την γιεσμενική πολιτική των «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», την συνεχίζει τώρα επαξίως ο (εμφανιζόμενος στους αφελείς ως… φιλορώσσος!!!)  υπουργοπάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βηματοδότη». Ιδού ποια ευκαιρία βρήκε για τα… συχαρίκια:

«Οι βάσεις… ζωής και τα «ευχαριστώ»

Θυμάστε τα εκρηκτικά συνθήματα που ακούγονταν τη δεκαετία του ’80, του τύπου «Εξω οι βάσεις του θανάτου», και τις εκατοντάδες πορείες και διαδηλώσεις που γίνονταν για να φύγουν και οι βάσεις και οι Αμερικανοί από τη χώρα μας. Σας πληροφορώ ότι τώρα τα πράγματα άλλαξαν, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέει και κανένα… «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς που έχουν βάση στη Σούδα. Την αρχή των… ευχαριστιών την έκανε πάντως η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είπε «ευχαριστώ» στη νέα ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση που είχε με τον Π. Καμμένο, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει με διακρατική συμφωνία στους Αμερικανούς την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (Ρ-3). Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η ελληνική πλευρά.  Αφορμή ήταν τα λεφτά που ξοδεύουν οι υπερατλαντικοί φίλοι μας για αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας. Η βάση έχει πλήρως εκσυγχρονιστεί με πανάκριβα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολουθήσεως πλοίων και αεροσκαφών, έχουν δημιουργηθεί νέες προβλήτες και – το σημαντικότερο – οι Αμερικανοί αφήνουν λεφτά στην τοπική κοινωνία».