ΚΑΙ Ο… ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ!

polydoras

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Πρέπει να το έχει… σκυλομετανιώσει ο… (αειθαλής, μιας κι ενώ έχει καβατζάρει τα 67 τα μαλλιά του δε λένε ν’ ασπρίσουν!) στρατηγός Άνεμος, Βύρων, που δεν κατήλθε στις εκλογές με το μόρφωμα με της καμμεναρίας, για να ξαναγίνει υπουργός και να μας… σώσει. Έφταιγε ο εγωισμός του (Εγώ κάτω από τον Πανοκαμμένο; Ποτέ!) και η λανθασμένη εκτίμησή του (που ωστόσο ήταν σωστή όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές…), ότι το πανοκαμμενικό μόρφωμα θα πατώσει και θα μείνει εκτός βουλής. Τώρα, λοιπόν, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και εντάσεως των ανέμων στα 10 μποφόρ (το στοιχείο του…), ο Βύρων έβαλε την ουρά στα σκέλια κι έκανε μια (πομπώδη, ως συνήθως…) δήλωση-περιβόλι υπέρ της… τσιρκουλοειδούς συγκυβέρνησης, με την ελπίδα ότι κάπου θα τον… αξιοποιήσει, ως εξωκοινοβουλευτικό:

«… Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

(ΥΓ): Ρε σεις, λέτε να ονειρεύεται… προεδρία της «δημοκρατίας» τους, ο –και πρώην πρόεδρος της βουλής, της… μιας μέρας- στρατηγός Άνεμος; Γιατί όχι, αφού την έχουν κάνει… ασφαλές καταφύγιο αποτυχημένων πολιτικάντηδων; Αλλά… άργησε. Όπως φαίνεται, τον έχει προλάβει ο Αβραμόπουλος, οπότε… τζάμπα εκτίθεται!