ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ)!

 tsipras-merkel__article

Γράφει ο Αντίοχος

Δεν είναι μόνο οι… αγαπητοί και φίλτατοι, Μέρκελ και Σόιμπλε, που εγκαταλείπουν στη μοίρα του τον καταρρέοντα φον Αντωνάκη (δώδεκα και σήμερα μείνανε Αντωνάκη μου!), αλλά ολόκληρο το γερμανικό κατεστημένο!

Έτσι, η γνωστή γερμανική καθεστωτική οικονομική φυλλάδα Handelsblatt, πλέκει το εγκώμιο του mister Tsipra, σε άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τσίπρας: Ένας ανανεωτής της Ελλάδας – Θα μπορούσε να βοηθήσει την χώρα του να ανακάμψει».

Ιδού το άρθρο της γερμαναρίας για τον νέο… Μεσσία:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε, παρά τον σκεπτικισμό του Βερολίνου να βοηθήσει τη χώρα του να ανακάμψει. Μία νίκη του χαρισματικού Τσίπρα ενδέχεται να αποτελέσει πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα. Είναι οι πολιτικοί των κατεστημένων κομμάτων αυτοί που ευθύνονται για το υπέρογκο κρατικό χρέος, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που δεν καλύπτονταν από την αύξηση της παραγωγικότητας, τον υπερδιογκωμένο κρατικό μηχανισμό, το ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, τα πολυάριθμα φορολογικά προνόμια, τα λανθασμένα στατιστικά, την τσαπατσουλιά του κτηματολογίου και την έλλειψη μία λειτουργικής οικονομικής διοίκησης.  Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί μία ευκαιρία στον αριστερό νεοεισελθόντα. Αλλά θα ήταν λάθος να εκταμιευθούν τα χρήματα στήριξης ακόμη και στην περίπτωση που αυτή η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις συμφωνίες που διαπραγματεύθηκαν οι προκάτοχοί της και αντιστρέψει μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας θα πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι δεσμευτικές».

Γιατί άραγε οι Γερμανοί τον υμνούν; Προφανώς, έχουν πάρει τις πληροφορίες τους, ότι θα είναι φρόνιμος και υπάκουος, όπως ο Σαμαράς και ακόμα καλύτερα (γι’ αυτούς…)!

(ΥΓ) 1: Άραγε, θα χαρακτήριζαν ποτέ οι Γερμανοί… φίλοι μας «χαρισματικό», «ανανεωτή», «ευκαιρία για την Ελλάδα» κ.τ.λ., τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και θα ζητούσαν «να του δοθεί μια ευκαιρία»; Ποτέ των… ποτών!

(ΥΓ) 2: Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!