ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ…ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Η ΜΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

astegos-kontarinis-630

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα πλημμύρισαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, οι βιτρίνες φόρεσαν τα γιορτινά τους και τα βλέμματα μαγνητίζουν κόκκινες γιρλάντες, κόκκινα στολίδια.

Κόσμος πηγαινοέρχεται, έντονα φώτα, φασαρία παντού, συσκέψεις, διαφωνίες, πειράγματα, η επικαιρότητα καταγράφεται στις οθόνες των υπολογιστών, ρεπορτάζ βροντοφωνάζουν για τον κόσμο που δεν αντέχει, αναλύσεις δίνουν και παίρνουν για τον εμπαιγμό των πολιτικών που δεν έχει τελειωμό, φωτογραφίες καταλαμβάνουν τη θέση τους ανάμεσα σε τίτλους και αράδες.

Διασχίζοντας όμως τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Αθήνας, ερχόμενος με την σκληρή πραγματικότητα όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Γιατί κάθε φορά που κατεβαίνουμε στην Αθήνα η ίδια σκέψη στοιχηματίζει με το αμήχανο βλέμμα μας. Ας μην είναι ΚΑΝΕΝΑΣ σε κανένα σοκάκι, ξαπλωμένος, φασκιωμένος στην κουβέρτα του στο πρόχειρο κρεβατάκι από κούτες. Και κάθε βράδυ η παρουσία τους μας διαψεύδει. Λέξη υπερβολική η «παρουσία» εν προκειμένω, ανακαλείται για να αποδώσει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σημαίνει την απουσία του ανθρώπου δίχως σπίτι που σκέπασε το πρόσωπό του για να μη βλέπει το προσωπείο αυτής της πόλης που δυστυχώς έχει δήμαρχο τον Καμίνη.

Την ώρα που το βλέμμα μας δραπετεύει στην οθόνη του υπολογιστή και το μυαλό επεξεργάζεται όσα διαβάζει σκεφτείτε τα μάτια τους και βάλτε τον εαυτό σας στην θέση τους. Πώς είναι να ξημερώνεσαι στο παγωμένο τσιμέντο, τι θα σκέφτεσαι όταν περνούν από δίπλα του παρέες γελώντας, πόσο θα κρυώνεις, πώς θα αντιμετωπίζεις τη βροχή, τι θα φοβάσαι περισσότερο, πέραν από όσους απαγάγουν ανθρώπους για να τους πάρουν τα όργανά τους…


Η μόνη πολιτική δύναμη που στέκεται δίπλα στους Έλληνες και στηρίζει, παρά τις δυσκολίες από την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΔΙΚΗ αναστολή της χρηματοδότησης μας από την Βουλή εδώ και δυο χρόνια είναι η Χρυσή Αυγή, αφού και εφέτος, κόντρα στις δυσκολίες και μαζεύοντας χρήματα από τα ίδιους τους Βουλευτές διένειμε τρόφιμα.