Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

mnhmonio2__article

Για την «απόλυτη πληρότητα» των χειμερινών τουριστικών προορισμών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνει ρεπορτάζ και πανηγυρίζει η «Ημερησία» (συμφερόντων Μπόμπολα), υπονοώντας ότι η κρίση είναι γέννημα της… φαντασίας μας:

«Όσο και αν μοιάζει παράδοξο για την εποχή, που όπου και να γυρίσεις ακούς τη λέξη «κρίση»,

η αύρα της θερινής τουριστικής σεζόν με τις επιδόσεις-ρεκόρ δείχνει να συνεχίζεται και τα Χριστούγεννα, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τοπικοί φορείς σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς κάνουν λόγο για καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2013 και στις περισσότερες περιπτώσεις να αναμένουν ότι η περίοδος των εορτών θα κλείσει με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%…».

Επειδή κάτι τέτοια μας τα’ χουνε πει κι άλλοι, ότι τα… παραλέμε με την κρίση και τις συνέπειές της κ.τ.λ., ευκαιρία να το ξεκαθαρίσουμε μία κι έξω. Ποτέ δεν είπαμε –σε αντίθεση με κάποιους σαχλαμαράκηδες- ότι όλοι οι Έλληνες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Υπάρχουν και οι πλούσιοι, που δεν είναι λίγοι! Οι οποίοι, δεν αποκλείεται να κερδίζουν κι από πάνω από την κρίση!

Η αλήθεια είναι, ότι ο μέσος Έλληνας, που είχε πριν το 2009 τη δυνατότητα να πάει κάπου μια εκδρομή τα Χριστούγεννα για να ξεσκάσει (και δε λέμε σε τίποτα… σαλέ της Ελβετίας), αυτή τη στιγμή δεν την έχει. Κι αν αυτό στην εποχή μας φαντάζει… πολυτέλεια (ενώ σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι κάτι αυτονόητο…), υπάρχουν τόσες και τόσες άλλες ζωτικές ανάγκες που δεν μπορεί ο μέσος Έλληνας να ικανοποιήσει, λόγω των Μνημονίων!