Ο… ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

samaras-rwmanos_473_355-326x235

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: 

Το… μάγκα εκ του ασφαλούς κάνει ο ληστοκομμουνιστής Ρωμανός (τι επιβλητικό όνομα, τι αριστοκράτης!), μήπως μπορέσει και βγει από τη φυλακή, επωφελούμενος των παροχών του συστήματος, που ως δήθεν «επαναστάτης» καταδικάζει…. Αλλά μόνο με το στόμα!

Βρήκα, λοιπόν, ένα… επαναστατικό μανιφέστο που είχε στείλει πέρυσι στα ΜΜΕ ο περί ου ο λόγος, από τις φυλακές Αυλώνα, με τίτλο «Αντίστροφη Μέτρηση». Το κωμικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι αυτός ο μπούλης των βορείων προαστίων, που γεννήθηκε με όλα τα προβλήματά του λυμένα, απευθύνεται στους «απόκληρους του κοινωνικού περιθωρίου»!

Δε θα σταθώ στα περί «αντάρτικου πόλης» που γράφει στο μανιφέστο του (τα οποία προφανώς δε διάβασαν οι δικαστές που τον αθώωσαν από την κατηγορία της τρομοκρατίας…), αλλά θα επικεντρωθώ σε κάτι πολύ… επαναστατικό που γράφει, για παραμύθιασμα των κορόιδων που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιοι βουτυρομπεμπέδες είναι… επαναστάτες με αρχές και ιδεολογία:     

«Σε προσωπικό επίπεδο δεν αφήνεις τον εαυτό σου να υποκύψει σκύβοντας το κεφάλι στη δύναμη του συστήματος αλλά οπλίζεσαι και επιτίθεσαι εναντίον του. Ρίσκα, αποφάσεις και συνέπειες ζυγίζονται με πολιτικά και προσωπικά κριτήρια και οδηγούν στην επιλογή. Η μάχεσαι για την καταστροφή του συστήματος η συνθηκολογείς με τις παροχές του…».

Αφήνω τα συμπεράσματα στους αναγνώστες…

 Άννα-Μαρία Γεωργοπούλου