ΣΟΪΜΠΛΕ: ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!

SOIMPLE

Νέα ήθη επιχειρεί να φέρει ο πατέρας-αφέντης Σόϊμπλε στην ευρωπαϊκή «οικογένεια». Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, υποστήριξε ότι η Κομισιόν πρέπει να έχει δικαίωμα βέτο σε εθνικούς προϋπολογισμούς, αν δεν ταιριάζουν με τα γούστα των διεθνών τοκογλύφων! Μάλιστα, επειδή το γοργόν και χάριν έχει, πρότεινε να καθιερωθεί αυτό το βέτο στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Ιδού οι δηλώσεις:

«Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των εθνικών προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα τέτοιο δικαίωμα βέτο στην προσεχή Σύνοδό τους. Αυτό θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε πραγματικά να τηρήσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις. Πρέπει να επιδείξουμε ότι επιθυμούμε να πάμε πιο μακριά στην πορεία προς μια δημοσιονομική ένωση».

Κι αν συμβεί αυτό ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Προφανώς, ειδικοί τοκογλυφοφύλακες της Κομισιόν να καταρτίζουν κιόλας τους εθνικούς προϋπολογισμούς, για να μην… κουράζονται μετά να θέτουν βέτο. Αυτή είναι η Ε.Ε. που κάποιοι, κάποτε μας παρουσίαζαν την είσοδο της Ελλάδος σ’ αυτήν ως την νέα … Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού! Ένας λάκκος λεόντων!