ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ!

anel

Γράφει ο Αντίοχος

 Τελικά, μετά από τα απανωτά δημοσιεύματα του τύπου και το… κράξιμο που του ρίξαμε προκαλώντας τον, αλλά και το κύμα φυγής των αγνών πατριωτών που είχαν απομείνει στο μόρφωμά του, ο πρόεδρος Πάνος εδέησε να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις προθέσεις τους στην προεδρική εκλογή.

Έτσι, στο τέλος βγήκε μια ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», στην οποία μετέχουν το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» και το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», επιβεβαίωσε ομόφωνα, στη σημερινή σε πλήρη ολομέλεια συνεδρίασή της, την ειλημμένη απόφασή της, να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το πρόσωπο».

Πρόκειται βεβαίως για ένα κουρελόχαρτο, το οποίο δε λέει απολύτως τίποτα! Αν υπήρχε η πρόθεση για πραγματικό ξεκαθάρισμα της στάσης των 13 των ΑΝΕΛ:

1ον) Θα δινόταν στη δημοσιότητα κείμενο με τις υπογραφές όλων των βουλευτών, κι όχι μια απλή ανακοίνωση του κόμματος, διαβεβαιώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Διότι, μπορεί κάποιοι -όταν θα ’ρθει η ώρα της κρίσεως- να ισχυριστούν ότι διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά «για να μην κάνουν κακό στο κόμμα» κ.τ.λ. δεν επέμειναν στην καταγραφή της διαφωνίας τους… Ποιος μπορεί μετά να τους διαψεύσει; Ενώ αν υπήρχε η υπογραφή τους, δε θα μπορέσουν να την αρνηθούν…

2ον) Δεν υπάρχουν μέσα στο κείμενο όροι τόσο δεσμευτικοί που να εξευτελίσουν όποιους βουλευτές την κάνουν… γυριστή αργότερα. Όπως για παράδειγμα «εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δηλώνουμε στην τιμή μας, ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα ψηφίσουμε…». Για να μην πούμε ότι έπρεπε να τους βάλει να ορκιστούν στο Θεό… Έτσι όπως είναι το κείμενο, οι τυχόν κωλοτούμπηδες, θα μπορέσουν να επικαλεστούν χίλιες δικαιολογίες: ότι άλλαξαν γνώμη, ή ότι άλλαξαν οι πολιτικές συνθήκες, ή ότι το πρόσωπο που προτάθηκε είναι τόσο σπουδαίο που δε μπορούν να αρνηθούν και τόσες άλλες…   

Πρόβλεψη (επειδή τα γραπτά μένουν…): αν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές επιθυμούν τη συνέχιση της χούντας των Σαμαροβενιζέλων, όσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ χρειάζονται να ψηφίσουν για πρόεδρο, θα το κάνουν! Αν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές αποφασίσουν να τελειώσουν τους Σαμαροβενιζέλους, το μόρφωμα Καμμένου δε θα ψηφίσει για πρόεδρο!

Οπότε, το πράμα θα δείξει στην πορεία… Ίσως και πολύ πιο σύντομα απ’ όσο περιμένουμε!

 

(ΥΓ) 1: Και για να μη νομίζετε ότι κάνουμε μικρόψυχη κριτική, έγινε ήδη η πρώτη κωλοτούμπα από την «ομόφωνη» απόφαση. Εμφανισθείς ο βουλευτής του καμμενομορφώματος Παναγιώτης Μελάς στο κοντομηνάδικο ραδιόφωνο ΜΕΤΑ τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του μορφώματος, ουσιαστικά εξήγησε γιατί θα ψηφίσει τον υποψήφιο των Σαμαροβενιζέλων για την προεδρία κι ας την ανακοίνωση του Καμμένου να λέει ότι θέλει:

«Ποιος μπορεί να μου υπογράψει ότι οι εκλογές θα δώσουν ανάσα για το λαό; Κανείς! Ξεκάθαρα το λέω, σήμερα πάνω από πρόσωπα, κόμματα ή καρέκλες πρέπει να βάλουμε τον ελληνικό λαό ώστε να δει μια ανάσα. Αν ήξερα ότι με το να μην βγει ο ΠτΔ και γίνουν εκλογές και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ανάσα στον λαό, θα συμφωνούσα. Με τις εκλογές η οικονομία πάει πίσω, ποιος μου υπογράφει ότι η οικονομία θα δει μια ανάσα. Το θέμα του ΠτΔ πρέπει να το δούμε βάζοντας πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό».

(ΥΓ) 2: Πάρτα Λίζα!