ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

δενδιας-τσιπρας

Γράφει ο Αντίοχος

 Την Κυριακή (αλλά εγώ το είδα τώρα…), ο πολύς Δένδιας –ο οποίος είναι και… δελφίνος, με τη στήριξη του Σόρος και λοιπών γνωστών παγκοσμίων δυνάμεων του κακού- έδωσε συνέντευξη στην καθεστωτική «Καθημερινή», όπου ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού «μεγάλης συγκυβέρνησης» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ, ετάχθη εμφανώς υπέρ, παραπονούμενος όμως ότι η άλλη πλευρά δεν ανταποκρίνεται στο… επίμονο φλερτ των θαμώνων της λεωφόρου Συγγρού. Προσθέτοντας πονηρά τη φράση «στην παρούσα φάση», εννοώντας ότι στο μέλλον μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση και να… ενδώσει. Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας:

Δημοσιογράφος: Αυτό προϋποθέτει και μιας μορφής συνεννόηση. Και επειδή, εκ των πραγμάτων, μπορεί να τεθεί, ερωτώ: αυτή η συνεννόηση θα μπορούσε να έχει και τη μορφή ενός «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ;
Δένδιας
: Για να υπάρξει συνεννόηση στο επίπεδο σχηματισμού κυβέρνησης θα πρέπει να το επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Στην παρούσα συγκυρία τουλάχιστον δεν διακρίνω παρόμοια διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, διακρίνω προσπάθεια πόλωσης και αξιοποίησης μιας υποτιθέμενης «κινηματικής» λογικής, όπως στον χώρο της εκπαίδευσης, με τις καταλήψεις σχολείων και ΑΕΙ.