ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ 2-1 ΤΟΝ MISTER TSIPRA ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ… ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

tsipras_psixaris

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ενώ ο ολιγάρχης Ψυχάρης πήδηξε ήδη από το τρύπιο σαπιοκάραβο των Σαμαροβενιζέλων και κάνει κατάσταση με τον mister Tsipra, ο ολιγάρχης Αλαφούζος αποφάσισε να παραμείνει (μέχρι νεωτέρας…). Έτσι, με κύριο άρθρο της, η αλαφούζειος καθεστωτική «Καθημερινή» ζητά εκλογή προέδρου απ’ αυτή τη βουλή, δίνοντας παράταση ζωής στους πολιτικά ημιθανείς, χάριν (τάχα) της… σταθερότητας:

«Εκλογή Προέδρου και συμφωνία

Η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει στο 2012. Η οικονομία εισήλθε, με τα πολλά, σε ρυθμό ανάπτυξης. Όμως, η πολιτική αβεβαιότητα, η ακραία ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης και οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί υπονομεύουν τη σταθερότητα που χρειάζεται για να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι γύρω μας δεν είναι πλέον απομακρυσμένοι, κάθε άλλο. Οι ξένοι επενδυτές θέλουν να φύγουν γιατί κανείς δεν είναι βέβαιος ποιος θα κυβερνά τη χώρα σε λίγους μήνες και ποια πολιτική θα ακολουθήσει. Για να μη ρισκάρουμε τα πάντα, είναι ανάγκη να περάσουμε τον κάβο της εκλογής Προέδρου από τη σημερινή Βουλή και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές για το χρέος και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζει πράγματι σημάδια κόπωσης και παράλυσης. Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί από μηδενική βάση και να αποκτήσει πάλι στόχους πέραν της επιβίωσής της. Προέχει, όμως, να περάσουμε τον κάβο».

Οπότε μέχρι τώρα, στη μάχη των ολιγαρχών του πλούτου, οι Σαμαροβενιζέλοι κερδίζουν οριακά τον mister Tsipra, με 2-1 (Μπόμπολας και Αλαφούζος από τη μία, Ψυχάρης από την άλλη). Ωστόσο, το… μεγάλο ντέρμπι συνεχίζεται και αναμένονται οι προσχωρήσεις και των υπολοίπων που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα. Αφήστε δε, που υπάρχουν και σοβαρές πιθανότητες… μεταγραφών. Αναλόγως των συμφερόντων και της ροής του χρήματος βεβαίως-βεβαίως…