ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ «ΑΥΤΟΓΚΟΛ» ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ;

ΓΛΕΖΟΣ

 

Γράφει ο Αντίοχος

 Την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι αγρίως στριμωγμένη στη γωνία, έρχεται ένας… από μηχανής Γλέζος να τις δώσει ανάσες αισιοδοξίας!

Μιλώντας, λοιπόν, στην εφημερίδα «Αγορά», το γηραιό και πολύπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμησή ότι είναι πιθανό η παρούσα Βουλή να εκλέξει πρόεδρο της «δημοκρατίας» τους!

Προσθέτοντας, ότι αυτό πρώτον «εξαρτάται από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο αν θέλει ή δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά» και δεύτερον από το ότι «ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές τώρα, γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο για αυτούς ότι θα επανεκλεγούν».

Η πρώτη προϋπόθεση που θέτει ο Γλέζος είναι θεωρητικά σωστή, αν και είναι φανερό πλέον ότι τα διεθνή συμφέροντα θεωρούν ξοφλημένους τους Σαμαροβενιζέλους και τους εγκαταλείπουν – με πρόσφατα παραδείγματα το μεγαλοπρεπές άδειασμα που τους επιφύλαξαν στο θέμα της (τεχνητής) «εξόδου από το Μνημόνιο» και των 100 δόσεων του ΕΝΦΙΑ. Η δεύτερη όμως, είναι τελείως άτοπη, διότι οι βουλευτές της νουδούλας και του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ δε φτάνουν για να εκλέξουν πρόεδρο. Εδώ πρέπει να γίνουν αποστασίες από τα άλλα κόμματα, για τις οποίες αποφεύγει να μιλήσει ο Γλέζος. Γιατί άραγε;

Το βασικό όμως είναι ότι ο Γλέζος επιβεβαιώνει το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας που μέσα στην απελπισία του προσπαθεί να καλλιεργήσει ο φον Αντωνάκης. Κι είναι αυτό το δεύτερο συνεχόμενο «αυτογκόλ» του Γλέζου, μετά από την πρόσφατη δήλωσή του για νέες εκλογές με απλή αναλογική, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτά τα «αυτογκόλ» τυχαία και μάλιστα από κάποιον που «έχει φάει την πολιτική με το κουτάλι»; Δε νομίζω! Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «κοντύνει» τα ποσοστά του, μην τυχόν και βγει αυτοδύναμος και δεν έχει καμία δικαιολογία για να μη… σκίσει το Μνημόνιο!