ΝΑ ΜΗΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ

samaras14__article

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας «Εμπρός«, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη «Εγέρθητι»

Η χώρα βυθίζεται, αλλά δεν βυθίστηκε ακόμη. Και αυτό δίνει τον αναγκαίο κρίσιμο χρόνο στις δυνάμεις του Έθνους να είναι έτοιμες για να αναλάβουν δράση. «Χόρα», «Πίρι Ρέις», «Μπαρμπαρός». Μια σειρά από τουρκικές «προκλήσεις», στην πραγματικότητα μια σαλαμοποίηση του ζωτικού χώρου της Ελλάδας και σταδιακή εφαρμογή «γκρίζων ζωνών», αλλά κυρίως μια κομμάτι-κομμάτι κατακρήμνιση του εθνικού φρονήματος του ελληνικού Λαού.

Μια σειρά από ολιγωρίες, υποχωρήσεις και εσκεμμένες προδοτικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, από την Κύπρο ως τα Ίμια, την Στρογγύλη και τα Λέβιθα. Για κάθε μια από αυτές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πλήρωσαν με τις ζωές των στρατευμένων νέων του έθνους, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Ελλάδος. Για κάθε Πάγκαλο, Σημίτη, Σαμαρά, Στυλιανίδη και Βενιζέλο που «ευχαριστούν τους Συμμάχους» ένας Σιαλμάς, ένας Ηλιάκης, ένας Βλαχάκος, και δεκάδες συνάδελφοί τους έδωσαν την ζωή τους, βαρύ φόρο αίματος στην ανικανότητα των πολιτικών να χειριστούν επ’ ωφελεία της Ελλάδος τα εθνικά μας θέματα. Και μαζί τους, εκατοντάδες βουβοί ήρωες, οι οικογένειές τους που βυθίστηκαν στο πένθος.

Τώρα λοιπόν, γιατί η αναστάτωση; Γιατί δεν διατάσσει ο «Μακεδονομάχος» Σαμαράς να βγουν νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες και αγκαλιές λουλούδια επάνω σε στολισμένες πυραυλακάτους να υποδεχθούν τον τουρκικό στόλο στα Δωδεκάνησα; Είναι το λογικό επόμενο βήμα του Πρωθυπουργού στον παράφρονα δρόμο της εθνικής καταβαράθρωσης τον οποίον έχει επιλέξει. Τον Ιούλιο του 1976 όταν το «Χόρα» βγήκε στο Αιγαίο για «έρευνες», ο Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης, βρισκόταν στην Θράκη. Παρότι ο αστικός μύθος ήθελε τους δυο αιωνίους αντιπάλους της πολιτικής να έχουν προσυνεννοηθεί την δήλωση Παπανδρέου, ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Πέτρος Μολυβιάτης, μαρτυρεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την περίφημη δήλωση «Βυθίσατε το Χόρα» χωρίς να έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με τον τότε Πρωθυπουργό. Όποια και να είναι η αλήθεια, στην παρούσα συγκυρία η Ελλάς δεν διαθέτει Ανδρέα Παπανδρέου.

Μια μακρά σειρά πολιτικών, των δυο προαναφερθέντων συμπεριλαμβανομένων, βύθισαν την χώρα και τον λαό στην παρακμή, στις εύκολες λύσεις, στην οκνηρία. Μια οκνηρία η οποία διακρίνει την Ελληνική εξωτερική πολιτική, με μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες για οριστική λύση του Σκοπιανού και του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, ιδίως επί Μητσοτάκη και Σαμαρά. Μοιραία σύμπτωση; Σήμερα, ο Αττίλας αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο, ο τουρκικός στόλος κάνει κρουαζιέρα στο Σούνιο και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αποστερημένες καίριων υλικών και πόρων, πραγματοποιούν ασκήσεις στον Αργοσαρωνικό διότι όπως γίνεται αντιληπτό, πέραν της ευρύτερης περιοχής πρωτευούσης τα ύδατα θεωρούνται τουρκικά και η παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόκληση για την Συμμαχία και casus belli για τους γείτονες.

Και αφού οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί βύθισαν την χώρα, γιατί να μας εκπλήσσει που οι Τούρκοι προκαλούν μέσα στον «Ναό του Κοινοβουλευτισμού»; Το ΠΑΣΟΚ και οι πάλαι ποτέ «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» σιωπούν βεβαίως, ενώ οι εθνικοπατριώτες της ΝΔ έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια και δεν τολμούν να ξεμυτίσουν. Η περιπέτεια στην οποία έβαλαν την Ελλάδα με την αποδοχή της «κρίσης χρέους» και την είσοδο στο καθεστώς του Μνημονίου, έχει βαρύ αντίκρυσμα στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως, για μια ακόμη φορά οι Έλληνες Αξιωματικοί και οπλίτες θα κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον επίδοξο αμφισβητία του εθνικού μας εδάφους. Οφείλουν όμως ιδιαιτέρως οι Έλληνες Αξιωματικοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, όπως δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, έχοντας αποδεχθεί τον ρόλο του νεροκουβαλητή της πολιτικής ηγεσίας, και να σταθούν φραγμός στην καταβαράθρωση της Πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει. Οι τοκογλύφοι αντιλαμβάνονται την αδυναμία του Πρωθυπουργού και την αμφιθυμία της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί. Μόνη Εθνική Αντιπολίτευση ικανή να αντισταθεί στους εξευτελιστικούς, ηττοπαθείς και προδοτικούς χειρισμούς των απίθανων κλόουν που είναι υπεύθυνοι για τις τύχες της Ελλάδος είναι οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Είναι βέβαιον ότι και εκτός και εντός του Κοινοβουλίου υπάρχουν μονάδες που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και τον κίνδυνο ακρωτηριασμού της Πατρίδας μας. Με αποφασιστικότητα και συγκρότηση οφείλουν να πάρουν αποφάσεις ανάλογες των περιστάσεων.

Ο «ναός της Δημοκρατίας» τον οποίον σε πολλή εκτίμηση έχουν, ως φαίνεται, βεβηλώθηκε από το τουρκικό θράσος και την κυβερνητική δουλοπρέπεια. Και το κυριότερο, το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό δημιουργεί νέες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να αναλάβουν επιτέλους δράση; Τελικά σε αυτήν την χώρα, μόνον οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής τιμούν το πατρογονικό «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρις».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/na-mhn-buthistei-h-chwra#ixzz3IZItd2mF