H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

foto4eaas__article

 

«Πιστεύουμε εξαρχής ότι τα θέματα που αφορούν την Εθνική Άμυνα και την Δημόσια Τάξη θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί από τους περιορισμούς του μνημονίου, γιατί χωρίς ισχυρή εθνική άμυνα και χωρίς κοινωνική ασφάλεια, δεν υπάρχει Εθνική ελευθερία.»

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος –  7 Ιουλίου 2012 – Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του Λαϊκού Συνδέσμου και εκπροσώπων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής παρευρέθησαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Ανχης ε.α.  κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι Ευρωβουλευτές Αντγοι ε.α. κκ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός , και ο κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Ε.Α.Α.Σ. περιστράφηκε γύρω από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον καιρό του μνημονίου και των υποτακτικών του, όπως και τα – επίσης πολλά – προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων. Παρατέθηκαν οι θέσεις της Χρυσής Αυγής και αναλύθηκε το κοινοβουλευτικό έργο του Λαϊκού Συνδέσμου, αφού οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. αποτελούν για την Χρυσή Αυγή εγγυητές της ελευθερίας της Πατρίδος.

Σας παραθέτουμε σχετικώς το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ε.Α.Α.Σ. επί της συναντήσεως:

«Σε συνέχεια των επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, πραγματοποιήθηκε την 31η Οκτωβρίου 2014 συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τη Χρυσή Αυγή.

Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μίας ώρας, έλαβε χώρα στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου εκ μέρους της παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Ανχης ε.α.  κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι Ευρωβουλευτές Αντγοι ε.α. κκ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο Διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α.  κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος.

Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ κατατέθηκε υπόμνημα για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο Κόμμα της Χ.Α.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και ζητήθηκε η στήριξη και άποψη της Χ.Α., αφορούσαν κυρίως την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία, την απένταξη μερισμάτων και βοηθημάτων (ΕΚΟΕΜ) από το συνυπολογισμό στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, την ενεργοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΘΑ), την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που απορρέει από το Σύνταγμα και το ΜΗ χαρακτηρισμό τους με τον απαξιωτικό όρο «ένστολοι».  Επίσης ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα της Χ.Α. για την Άμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Χ.Α. δήλωσαν ότι συντάσσονται επακριβώς με όλα τα τεθέντα θέματα της Ε.Α.Α.Σ. και παρουσίασαν μέρος των θέσεων του προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου για την Άμυνα όπου υπάρχουν οι σχετικές αναφορές.  Ιδιαίτερη μνεία έκαναν για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για το θέμα της περιουσίας του πρώην ΤΕΘΑ, όπου δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους για απόδοση στο ΤΑΙΠΕΔ, άνευ προηγούμενης διαβούλευσης με το ΥΠΕΘΑ και εκμετάλλευσής της επ’ ωφελεία των Στελεχών των Ε.Δ.  Επίσης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για συνδικαλισμό στις Ε.Δ. καθώς θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή της διάλυσής τους, ενώ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι  συμφωνούν με την κατάργηση του απαξιωτικού όρου «ένστολοι» και αποδέχονται πλήρως το ρόλο των ΕΔ ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών ) συνόρων.  Τέλος αναφέρθηκαν στο θέμα της κοινοβουλευτικού ελέγχου και την επιθυμία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων ή τροπολογιών για προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τα Στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς είναι βασική θέση της Χ.Α. ο σεβασμός και η αναγνώριση του έργου τους.

Η όλη συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων, ενώ τονίσθηκε η επιθυμία του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α. να μας δοθεί το πλήρες πρόγραμμά τους για την Άμυνα, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους για τα θέματα που μας αφορούν καθώς και η συνέχιση της επικοινωνίας για την περαιτέρω προώθηση και υποστήριξη αυτών στη Βουλή.

Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.»

«Ούτε ένα ευρώ λιγότερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος – 13 Σεπτεμβρίου 2012 – Ομιλία για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunanthsh-me-ekproswpous-ths-enwshs-apostratwn-ajiwmatikwn-stratou#ixzz3IW5XtjNm