Ο MISTER TSIPRAS, ΟΙ «ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

a7315

Γράφει ο Αντίοχος

 Μια «περίεργη» συνάντηση έγινε χθες, του mister Tsipra και του υφυπουργού της Κίνας. Ας δούμε τι αναφέρει σχετικά το δελτίο τύπου του συνονθυλεύματος:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚ Κίνας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή, στο γραφείο του στη Βουλή, με πολυμελή αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚ Κίνας, κ. Li Jinjun.

Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να εστιάσουν σε πτυχές που αφορούν την προοπτική στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, του τουρισμού αλλά και της διαπολιτισμικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, απόγονους των αρχαιότερων πολιτισμών».

Μάλιστα! Πέρα από τις σάλτσες για τους «απογόνους των αρχαιοτέρων πολιτισμών, και τα περί Κ.Κ. Κίνας (για να τσιμπήσουνε τα κοροϊδάκια που εκμεταλλεύεται ο mister Tsipras στο όνομα του κομμουνισμού), η όλη συζήτηση περιστράφηκε φυσικά στις μπίζνες, καθότι οι μπίζνες και το χρήμα είναι το μοναδικό ενδιαφέρον των Κινέζων συντρόφων. Πως θα διαχειριστεί τις κινέζικες μπίζνες στην Ελλάδα ο mister Tsipras ως αυριανός πρωθυπουργός… Μία απ’ αυτές είναι –ως γνωστόν- και το λιμάνι του Πειραιά. Με την ευκαιρία –άλλωστε τα γραπτά μένουν- ας γυρίσουμε πίσω μερικά χρονάκια, στις 3 Νοεμβρίου του 2009, να παρακολουθήσουμε την τοποθέτηση του mister Tsipra σε συνέντευξη τύπου για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την κινεζική εταιρεία που το παρέλαβε:

 Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και οι Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Θοδ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά, παραχώρησαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Στην τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική πολυεθνική Cosco από την απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ, το κόμμα τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την σύμβαση παραχώρησης ως αποικιοκρατική και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύμβαση είναι αποικιοκρατική, πράγμα το οποίο δεν το λέμε μονάχα εμείς, το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά μετατρέπεται με βάση αυτή την σύμβαση σε έδαφος της πολυεθνικής Cosco όπου δεν ισχύουν οι κανόνες φορολογίας, δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν στην χώρα μας και το Σύνταγμα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και όπου το ελληνικό κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει και να κάνει ελέγχους. Ακόμα και η ΕΕ έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το αν αυτή η σύμβαση είναι σύμφωνη με τους κοινοτικούς κανόνες…

Η προσπάθεια της πολυεθνικής Cosco να αγοράσει σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων με αυτούς τους όρους σε άλλα λιμάνια της Ευρώπης, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει αποτύχει. Είμαστε η μόνη χώρα που παραχωρούμε υποδομές εθνικής στρατηγικής σημασίας, τόσο για την οικονομία όσο και για την δημόσια ασφάλεια, στους κινέζους της Cosco και μάλιστα μ’ αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους

Εμείς, σε αυτή την φάση, θέλουμε να επαναλάβουμε τις πάγιες θέσεις μας. Τη θέση ότι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο…».

 Αφελής ερώτηση: μετά τη χθεσινή συνάντηση, επιμένει ο mister Tsipras στις παραπάνω θέσεις του, ή αποδέχεται την «αποικιοκρατική», «επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον» κ.τ.λ. σύμβαση; Κι αν όχι, γιατί τις άλλαξε; Θα μας απαντήσει o αμερικανόπαις ή θα κάνει τον… Κινέζο;