Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΚΑΙ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

44837E3DF1039099C1E09E2D57FA927B

Γράφει ο Αντίοχος.

Ενώ στην Ελλάδα έχουμε τους θλιβερούς διεθνείς καρπαζοεισπράκτορες Σαμαροβενιζέλους, που εκτελούν αδιαμαρτύρητα ότι τους διατάσουν τα μεγάλα αφεντικά, άλλες χώρες είναι τυχερές κι έχουν ηγέτες που δε διστάζουν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λαών τους.

Έτσι, ο (μη κατοχικός) πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ευθαρσώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Ε.Ε. στην Ρωσσία είναι καταστροφικό για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών (μάλιστα αναφέρεται ονομαστικά και στους Έλληνες αγρότες…) και πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα:

 «Η πολιτική των κυρώσεων που επιδίωξε η Δύση, δηλαδή εμείς, συνέπεια της οποίας είναι όσα κάνει η Ρωσία, προκαλεί μεγαλύτερη ζημία σε εμάς παρά στη Ρωσία. Στην πολιτική αυτό το λέμε να βάζει κανείς τρικλοποδιά στον εαυτό του. Η ΕΕ όχι μόνο θα πρέπει να αποζημιώσει με κάποιο τρόπο τους παραγωγούς, είτε αυτοί είναι Πολωνοί, Σλοβάκοι, Ούγγροι ή Έλληνες, που τώρα υφίστανται απώλειες, αλλά θα πρέπει και να αναθεωρηθεί ολόκληρη η πολιτική των κυρώσεων. Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας και επομένως οι δυνατότητές που έχουμε. Όμως αναζητώ εταίρους για να αλλάξουμε την πολιτική των κυρώσεων στην ΕΕ, που πιστεύω ότι δεν την μελετήσαμε προσεκτικά».

Να αναζητήσει και μακάρι να βρει εταίρους ο θαρραλέος Ούγγρος πρωθυπουργός. Αλλά, για να μην κουράζεται, ας μην τους ψάξει στην Αθήνα, γιατί αυτοί εδώ, αφενός μεν δεν έχουν τέτοιες έννοιες και αφετέρου δε είναι δουλάρες, και ως τέτοιες δεν θέλουν να γίνονται δυσάρεστοι στα μεγάλα αφεντικά.