ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! ΘΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΦΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΙΔΙΟΦΥΕΣ;

images

Αστείο είναι το μέτρο που μελετούν να εισάγουν για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Όχι μόνο θα παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά, μέσω ενοικίου, οι πολίτες θα συνεχίζουν να εξοφλούν στην ουσία τα δάνεια, για σπίτια που θα έχουν ήδη χάσει!!!!

Δηλαδή, η μεν τράπεζα θα παίρνει οριστικά την κυριότητα του σπιτιού του δύστυχου πολίτη, αλλά το μαρτύριό του δεν θα σταματά εδώ. Ο πολίτης θα συνεχίζει να πληρώνει την τράπεζα. 

Και γιατί λοιπόν να δεσμεύεται ο πολίτης που θα χάσει το σπίτι του, να μισθώνει το ίδιο ακίνητο και να μην μισθώσει κάποιο άλλο, από έναν ιδιώτη και μάλιστα με μικρότερο μίσθωμα; Όλα σχεδόν τα ακίνητα είναι σήμερα ξενοίκιαστα. Για ποιο λόγο να συνεχίζει στην ουσία να εξοφλεί την τράπεζα τη στιγμή που θα έχει χάσει το σπίτι του;;;

Κάτι τέτοιο θα είχε κάποια αξία μόνο με τη μορφή leasing (με πολύ χαμηλό μίσθωμα), ώστε στο τέλος να μείνει το ακίνητο στον πολίτη που το χάνει και όχι με το μέτρο – κοροϊδία που προωθείται. Με τον τρόπο αυτό (δηλαδή leasing με χαμηλό μίσθωμα), οι μεν τράπεζες θα σβήσουν τα “κόκκινα” δάνεια, οι δε πολίτες θα έχουν προοπτική να επανακτήσουν τα σπίτια τους.

Όλοι πια το βλέπουμε πως, όσο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, θα συνεχίζει να κυβερνά την Ελλάδα, τόσο και δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση, την οποία θα συνεχίσει να την χρησιμοποιεί μόνιμα ως ευκαιρία πλουτισμού της ολιγαρχίας που ελέγχει το σύστημα.