«ΒΗΜΑ»: «ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ – ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ»!

kalpes-stinontai-tin-kyriaki-kai-se-gallia-italia-servia-kai-armenia-1-315x236

Είναι πλέον φανερό, ότι… μυρίζει στον αέρα πρόωρες εκλογές (το φθινόπωρο), κι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Ιδού τι γράφει το καθεστωτικό «Βήμα», σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο  «Οι κάλπες έκλεισαν, οι εκλογές έρχονται…»:

«Αν οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης αποτελούν δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι τότε οι οιωνοί είναι κακοί.
Δεν είναι μόνο η αρνητική αίσθηση που δημιουργεί στην κοινή γνώμη η αποχώρηση κάποιων μεταρρυθμιστών υπουργών (Γεωργιάδης, Τσαυτάρης, Χατζηδάκης) αλλά και η είσοδος στην κυβέρνηση κάποιων φωνακλάδων της λαϊκής δεξιάς που προκαλεί ανησυχία στον υποψιασμένο πολίτη. 

Είναι και η φανερή προσπάθεια να ξηλωθεί ό,τι καλό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι αντί οι νέοι υπουργοί να δηλώνουν συνεχιστές του «success story» που έφερε το πρωτογενές πλεόνασμα και δημιούργησε τις συνθήκες εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ο ένας μετά τον άλλο δηλώνουν τώρα ότι θα εξετάσουν τα θέματα από… μηδενική βάση! 

Δεν είναι, όμως, μόνον η αίσθηση της αλλαγής γραμμής της κυβέρνησης που προκαλεί ερωτηματικά. Είναι και η εμφανής προσπάθεια των υπουργών να υποσχεθούν στον κόσμο επιστροφή χρημάτων που μαζεύτηκαν με τεράστιες θυσίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια και κινδυνεύουν να εξανεμισθούν με μια άφρονα διαχείριση.

Μέσα σε λίγες μέρες οι πολίτες βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να έχουν σηκώσει το λάβαρο της αντίστασης κατά της τρόικας, ενώ βομβαρδίζονται με υποσχέσεις για περιορισμό του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για μειώσεις φόρων (στην έκτακτη εισφορά, στον ΦΠΑ, στα καύσιμα κλπ) αλλά και για επιστροφή μέρους του 13ου μισθού ως «μπόνους παραγωγικότητας» σε κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο στόχος της Ελλάδας να έχει κάνει έως τον Νοέμβριο σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού – από την οικονομία, και τις ιδιωτικοποιήσεις έως την δημόσια διοίκηση και την δικαιοσύνη – για να μπορεί να ελπίζει στην διευθέτηση του υπέρογκου χρέους της συνεχώς απομακρύνεται.
Η χώρα, τρεις βδομάδες μετά τις ευρωεκλογές, φαίνεται σαν να προετοιμάζεται και πάλι για εθνικές εκλογές».
 

(ΥΓ): Και βέβαια, οι της συγκυβέρνησης έχουν… χαλαρώσει και κάνουν τα… γλυκά μάτια στο λαό, για να υφαρπάξουν την ψήφο του και μετά να φέρουν το νέο Μνημόνιο, της περαιτέρω εξαθλίωσης! Μνημόνιο για το οποίο έχουν δεσμευτεί έναντι των διεθνών τοκογλύφων με τις υπογραφές τους…