ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΔΟΤΗ» ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

10

Οργίασαν χθες, επέτειο του ξεπαστρέματος του μεγαλύτερου εγκληματία που γέννησε η Ελλάδα τον 20ο αιώνα, τα διάφορα κομμούνια του διαδικτύου. Για να μην ξεχνιόμαστε –επειδή αυτά τα… ταγάρια παριστάνουν τους ανήξερους- υπενθυμίζουμε την επίσημη αποκήρυξη του ειδεχθούς κτήνους από το ΚΚΕ, που κατά μια περίεργη σύμπτωση δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη» ανήμερα του ξεπαστρέματος. Πάρτε να’ χετε:

«Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας) μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στον Μανιαδάκη, ξαναζήτησε τον καιρό του απελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη, που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του ’δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα, όμως, σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί και πάλι, ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη στάση του, που μόνο τον εχθρό ωφελεί…» («Ριζοσπάστης» – 16 Ιουνίου 1945 – Απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ).

(ΥΓ): Επιπροσθέτως, το ΚΚΕ είχε ρίξει τότε το σύνθημα «ούτε ψωμί ούτε νερό στον Μιζέρια». Σύνθημα που αποδείχθηκε αποτελεσματικότατο, καθώς η συμμορία του Άρη ήταν τελείως απομονωμένη και κυνηγημένη, μέχρι που κυκλώθηκε από το στρατιωτικό απόσπασμα…