ΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ;

cf88cf85cf87ceb1cf81ceb7cf82

Γράφει ο Αντίοχος. 

Πανικόβλητοι οι ολιγάρχες του συστήματος και συνυπεύθυνοι της δυστυχίας των Ελλήνων, καλούν καθημερινώς από τις κρατικοδίαιτες φυλλάδες τα θύματά τους να ξεχάσουν τα βάσανα που τους προκάλεσαν και να ψηφίσουν τους πολιτικούς υπευθύνους της δυστυχίας τους! Είναι αυτό που λέμε «ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά»! Ιδού, λοιπόν, το κάλεσμα που έγραψε στο «Βήμα» του –προφανώς από τη βιλάρα του και εν αναμονή των… αστακών- ο ολιγάρχης Ψυχάρης, με τίτλο «Ως εδώ με τους νεοναζιστές»:

«Υπάρχει ένα μήνυμα από τις εκλογές της Κυριακής που δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ή να υποβαθμιστεί στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για το ποιος βγήκε περισσότερο κερδισμένος από τις κάλπες.
Είναι η καταγραφή μιας σημαντικής επιρροής στο εκλογικό σώμα των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Υπήρχε η αίσθηση ότι η δικαστική διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των μελών της και η προφυλάκιση σημαντικού μέρους της ηγεσίας της είχε δημιουργήσει ένα ανάχωμα απέναντι στον ακραίο εξτρεμισμό. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα, παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για τη φρικιαστική δράση της, εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων.

Η προβολή ενός δήθεν αντισυστημικού προφίλ, η στρατιωτικοποίηση της συμπεριφοράς των ομάδων κρούσης, η αποδοχή της βίας ως μέσο επίλυσης κοινωνικών διαφορών, η υποκουλτούρα που εκπέμπει, σε συνδυασμό φυσικά με τη συγκυρία της κρίσης και την αποδιάρθρωση του παλιού πολιτικού συστήματος, φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτά από ένα τμήμα της κοινής γνώμης. 
Ένα ετερόκλητο και κοινωνικά ετερογενές  εκλογικό σώμα, από το Κολωνάκι μέχρι τα Σεπόλια και τον Κολωνό , από την Αττική μέχρι τη Μακεδονία, επιμένει να θεωρεί ως διέξοδο στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση , μια ακραία εξτρεμιστική με ναζιστικές καταβολές οργάνωση.

 Ας μην κρυβόμαστε  όμως πίσω από το δάχτυλο μας. Είναι όνειδος για την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να επενδύει ένα τμήμα πολιτών στους υπονομευτές της και τους επίδοξους καταστροφείς της. Αλίμονο  αν περιμένουμε σωτηρία από αυτούς που σκάβουν το λάκκο της δημοκρατίας.

Όσο θυμό, όση οργή κι αν έχει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, δεν μπορεί να αναζητά διέξοδο και προοπτική σε εγκληματίες και φορείς ακραίων αντιδημοκρατικών αντιλήψεων. Μέχρι πριν λίγους μήνες, πριν αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών, θα μπορούσε να είναι αποδεκτό το επιχείρημα ότι κάποιοι παρασύρθηκαν από την εθνικιστική και  αντισυστημική ρητορεία  τους. 
Τώρα δεν έχουν κανένα άλλοθι. Γνωρίζουν πολύ καλά  ποιους  ψηφίζουν , σε ποιους εναποθέτουν τις ελπίδες τους. Ας ξυπνήσουν κι ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν κι αυτοί τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά»
.

Άραγε, θα βρεθούν δυστυχείς Έλληνες και Ελληνίδες να μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, αλλά αυτούς που συνιστά ο ολιγάρχης Ψυχάρης; Για να τους ταράζουν οι υπάλληλοι των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών στους φόρους, στα χαράτσια, στην ανεργία και στη δυστυχία, την ίδια ώρα που αυτοί κολυμπάνε στη χλιδή, από τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου; Κυριακή, κοντή γιορτή! Τρεις και σήμερα μείνανε!