ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ;

money-n__article

Τρεις βουλευτάδες της ΝΔ (δύο της Α΄ Αθηνών κι ένας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διαρροές), έστειλαν το ποσόν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, την κρίσιμη περίοδο 2009-2012 (όταν η χώρα βρισκόταν στο χείλος της πτώχευσης), όπως προκύπτει από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών. Μάλιστα, τα εμβάσματα των τριών βουλευτών στο εξωτερικό (άνω του 1 εκατομμυρίου για τον καθέναν), δε δικαιολογούνται από το «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει, άρα πρόκειται για κλεψιμέϊκα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ανακάλυψε –πέραν των τριών βουλευτών- άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς βεβαίως προηγουμένως να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Στη λίστα που απέστειλαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου στο υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται γνωστοί «επιχειρηματίες» (κρατικοδίαιτοι αεριτζήδες), γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι έχουν διακινήσει σε τράπεζες του εξωτερικού, την περίοδο από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. € μαύρο χρήμα.

Όλοι αυτοί οι «ατσίδες» του κατεστημένου, θα παραλάβουν επιστολή σήμερα, στην οποία θα αναγράφεται ότι μέσα στις επόμενες 5 μέρες θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας, για να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.
Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά κάτι… λείπει. Το σπουδαιότερο, τα ονόματα των τριών βουλευτών και των υπολοίπων «αετονύχηδων». Θα βγουν στη φόρα τα ονόματα; Με δεδομένη την εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης, το θεωρούμε απίθανο. Πως, όμως, μπορεί να κυβερνά μια κυβέρνηση με την ψήφο τριών κλεφταράδων;