ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Η ΚΟΥΒΑ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.!

barroso-2

Αλλάζει η Κούβα των αδερφών Κάστρο (και γίνεται… καπιταλιστική), αλλάζουν στάση απέναντί της και οι… προφεσόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μετά τους Αμερικάνους…).

Έτσι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε από την Μαδρίτη ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στην νέα καπιταλιστική Κούβα:

«Διατηρούμε μια κοινή θέση απέναντι στην Κούβα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Όμως είναι αλήθεια ότι αναλύουμε την πιθανότητα να αναθεωρήσουμε αυτή τη στάση ακόμη και αν χρειαζόμαστε την ομοφωνία. Ο,τιδήποτε μπορεί να προσφέρει κάτι το θετικό στην Κούβα προκειμένου η χώρα αυτή να ανοιχθεί στις δημοκρατικές αξίες είναι προφανώς θετικό».

Ωστόσο, μια ευρωπαϊκή διπλωματική «πηγή» στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει ότι ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, έχει ήδη «υιοθετήσει την αρχή μιας αναθεώρησης των σχέσεων με την Κούβα».
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που διατηρούσαν την πιο εχθρική στάση ενάντια σε κάθε πρότασης για αλλαγή στάσης έναντι του πρώην πλέον κομμουνιστικού κράτους –η Πολωνία και η Τσεχία– «ήραν τις επιφυλάξεις τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
(ΥΓ) 1: Σημαντικότατη λεπτομέρεια: η Κούβα των Κάστρο βαδίζει στο δρόμο που χάραξε ο… Μπαρόζο. Ο οποίος, από ενεργό στέλεχος μαοϊκής οργάνωσης στα νιάτα του (κάτι ανάλογο με το ΚΚΕ μ-λ…), έφτασε να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν! Κάπως έτσι θα καταλήξει και η Κούβα: διεθνές πρότυπο των καπιταλιστών!

(ΥΓ) 2: Πάει, το χάσαμε κι αυτό το… κορμί, συντρόφια!