ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ;

smy-3

Την ίδια ώρα που οι πολιτικάντηδες του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος ξεπουλάνε την Ελλάδα και δυστυχούν το λαό της, το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας ανακοίνωσε την επιλογή του ναυπηγείου Sedef Gemi İnşaati A.Ş., ως αναδόχου του διαγωνισμού για το «Πρόγραμμα εγχώριας ναυπήγησης LHD», για την κατασκευή ενός αποβατικού πλοίου αμφίβιας επίθεσης.

Η πρόταση που επελέγη από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είναι αυτή των ναυπηγείων Navantia της Ισπανίας, η οποία στηρίζεται στο ισπανικό μινι-αεροπλανοφόρο Juan Carlos I. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της η Hurriyet, οι διαπραγματεύσεις με το Sedef έχουν ξεκινήσει ήδη, αλλά σε περίπτωση μη συμφωνίας, τότε η Τουρκία θα προχωρήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη δεύτερη επιλογή που είναι τα ναυπηγεία DESAN Deniz İnşaat Sanayi A.Ş., η σχεδίαση των οποίων βασίζεται στο κορεάτικο ελικοπτεροφόρο LHD κλάσεως Dokdo.

Μαζί με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης LPD, θα κατασκευαστούν και τέσσερα αποβατικά σκάφη μεταφοράς οχημάτων LCM, δυο αποβατικά μεταφοράς προσωπικού LCVP κι ένα μικρό σκάφος διοίκησης. Ο στόχος είναι το πλοίο αμφίβιας επίθεσης να μπορεί να φιλοξενεί δύναμη μέχρι 1.000 στρατιωτών και προσωπικού, οκτώ ελικοπτέρων, τριών UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), 13 τεθωρακισμένων και 81 εξοπλισμένων οχημάτων.

Τι τα θέλουν άραγε τα αποβατικά οι Τουρκαλάδες; Που έχουν σκοπό να αποβιβαστούν;