FIFA-UEFA ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ!

SWITZERLAND-FIFA_PROTEST

Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμώρησε τον Ολυμπιακό να παίξει με το μισό πέταλο της θύρας 7 άδειο στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, λόγω… ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών του («εμφάνισαν υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο»). Ανάλογη τιμωρία επιβλήθηκε στην ρωσσική Ζενίτ και σε ποδοσφαιριστή της εθνικής ποδοσφαίρου της Κροατίας, για παρεμφερής λόγους.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, η Ομοσπονδία έχει δημιουργήσει την FARE (Football Αgainst Racism in Europa), οι παρατηρητές της οποίας όπως υπερηφανεύονται: «μπορούν να διακρίνουν εύκολα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά σήματα στις κερκίδες, που οι απλοί φίλαθλοι δεν τα αξιολογούν και κάνουν τις αντίστοιχες αναφορές στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ».

Σύμφωνα δε με την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ:

«Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό είναι μέσα στις υψηλότερες προτεραιότητες της ΟΥΕΦΑ. Το ευρωπαϊκό διοικητικό σώμα έχει μηδενική ανοχή ως προς τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις τόσο στο γήπεδο, όσο και τις κερκίδες. Όλες οι εκδοχές των ρατσιστικών συμπεριφορών τιμωρούνται κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τους νέους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, που ψηφίστηκαν την 1η του Ιουνίου, ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό έχει ανανεωθεί και η καταπολέμησή του έχει ανέβει ακόμα ένα επίπεδο ψηλότερα, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερες τιμωρίες που θα καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές».

Τι γίνεται, όμως, με τον αγώνα «κατά του ρατσισμού» πάρα έξω από την Ευρώπη;  Ιδού τι αναφέρει σχετικά άρθρο που αναδημοσίευσε η «Αυγή», με τίτλο «Η FIFA, οι σκλάβοι του Κατάρ και οι φυλακές της Βραζιλίας»:

«Όσο τρομακτικό κι ακούγεται αυτό το σενάριο, ο κατασκευαστικός οργασμός στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022, κάνει την περίπτωση της Βραζιλίας να ακούγεται ήπια. Ο δημοσιογράφος της Guardian Pete Pattison –θυμίζοντάς μας ένα είδος δημοσιογραφίας που τείνει να εξαφανιστεί– έγραψε μια σειρά άρθρα για το πώς φτιάχνονται τα γήπεδα στο Κατάρ, όπου ήδη έχουν βρει τον θάνατο δεκάδες νεπαλέζοι μετανάστες. Σε αντίθεση με άλλα ολυμπιακά έργα όπου θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές (βλ. Ελλάδα 2004, 13 νεκροί) οι θάνατοι στο Κατάρ δεν είναι τόσο αποτέλεσμα δυστυχημάτων στον χώρο εργασίας, αλλά καρδιακής προσβολής.

Όπως γράφει ο Πάτισον, «το καλοκαίρι του 2013, νεπαλέζοι εργάτες άρχισαν να πεθαίνουν με ρυθμό ένας την ημέρα, από αιφνίδια καρδιακή προσβολή. Τα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι χιλιάδες Νεπαλέζοι, η μεγαλύτερη συμπαγής ομάδα εργατών στο Κατάρ, στο πλαίσιο του «οικοδομικού οργασμού» που προκαλεί το 2022, δουλεύουν σε συνθήκες εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης που συνιστούν σύγχρονη δουλεία, σύμφωνα με τον ορισμό της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας». Πολλούς Νεπαλέζους καθυστερούν συστηματικά να τους πληρώσουν, ώστε να μη το σκάσουν απ’ αυτά τα στρατόπεδα εργασίας στη διάρκεια της νύχτας. Τροφή και νερό τους δίνονται με δελτίο — κι είναι κι αυτός ένας τρόπος εξαναγκασμού τους να δουλεύουν δωρεάν. Έπειτα από μια μέρα κάτω απ’ τον καυτό ήλιο κοιμούνται μες στη βρωμιά, δώδεκα σ’ ένα δωμάτιο».

Φυσικά, οι… ανοιχτομάτηδες παρατηρητές της FIFA, κλείνουν τα μάτια τους και δε βλέπουν την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται οι ξένοι στο Κατάρ και αλλού, τους πειράζουν μόνο τα εθνικιστικά σύμβολα στα γήπεδα της Ευρώπης. Αυτός είναι ο υποκριτικός «αντιρατσισμός» τους! Τα συμπεράσματα δικά σας!