ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΝΔ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

c4096384b66b3c2a0781638bfee19864

Σας μεταφέραμε την προηγούμενη βδομάδα δημοσίευμα νεοδημοκρατικής ιστοσελίδας, ότι στην ΝΔ αναζητείται υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αλλά δεν επιθυμεί κανένας. Ούτε ο Δένδιας, ούτε ο Μακοβορίδης, ούτε η Κεφαλλογιάννη, ούτε κάποιος άλλος απ’ αυτούς που τα ονόματά τους ακούστηκαν κατά καιρούς. Πράγμα περίεργο, γιατί -τουλάχιστον στην ΝΔ- ο δήμος της Αθήνας ήταν πάντα το τελευταίο σκαλοπάτι πριν από τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος (περιπτώσεις Έβερτ, Αβραμόπουλου, Ντόρας).

Το ίδιο συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ! Όπως, λοιπόν, αναφέρουν «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί εναγωνίως μια «δυνατή» υποψηφιότητα για τον δήμο, αλλά πέφτει πάνω σε απανωτές αρνήσεις. Πρώτα, λοιπόν, βολιδοσκοπήθηκε η (λαλίστατη μέχρι αηδίας…) βουλευτής Α’ Αθηνών Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία όμως, αρνήθηκε… ευγενικά. Στη συνέχεια, έγινε κρούση στον (πολυδιαφημισμένο) βουλευτή Β΄ Αθηνών Δημήτρη Παπαδημούλη (αυτόν καλέ με το 1,3 εκατομμύρια ευρώ…), ο οποίος επίσης αρνήθηκε, με πρόσχημα ότι δεν έχει –κι ούτε θέλει να αποκτήσει- ιδιαίτερη σχέση με τη συγκεκριμένη περιφέρεια, γιατί εκλέγεται στην Β΄ Αθηνών. Οπότε, φαίνεται να καταλήγουν στην υποψηφιότητα του θεατρίνου Κιμούλη, ο οποίος δύσκολα θα αρνηθεί διότι βρίσκεται εκτός της ενεργού πολιτικής και ψάχνει… πόρτα (ή παράθυρο) για να μπει μέσα.

Ωστόσο, η απορία μας είναι η εξής: γιατί άραγε κανένα πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στον πρώτο δήμο της χώρας; Μήπως, για να μην στραπατσαριστεί εκλογικά από τον Ηλία Κασιδιάρη;