Ο ΣΤΑΛΙΝ ΞΑΝΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!

North Korea confirms leader's uncle stripped of powers

Ημέρες δόξας του σταλινισμού, της εποχής των μεγάλων Δικών της Μόσχας, θύμισε η σύλληψη του Τσαν Σον Τχεκ, θείου του κόκκινου δικτάτορα της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία μάλιστα έδειξε και η βορειοκορεάτικη τηλεόραση. Ο θείος, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, όπως και τότε, στην ΕΣΣΔ, συλλαμβάνονταν οι πραγματικοί ή οι υποθετικοί αντίπαλοι του κόκκινου σατράπη, μηδέ εξαιρουμένων και των συγγενών του (από την πλευρά της γυναίκας του…).

Ο Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, ο οποίος θεωρούταν ως ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος της Βόρειας Κορέας, κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα (κλεψιές κ.τ.λ.), αλλά και για «φραξιονισμό» (αγαπημένη κατηγορία του Στάλιν για τους εχθρούς του). Σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, ανατράπηκε από το νεαρό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος ήθελε να ξεφορτωθεί τον λεγόμενο «γκρίζο καρδινάλιο» και το προσωπικό του πατέρα του.
Οι θαυμαστές του κορεατικού μοντέλου κουκουέδες (μόλις προ ημερών δημοσιεύσαμε συγχαρητήριο μήνυμα των Βορειοκορεατών για τα 95α τους γενέθλια…), με ποιον είναι άραγε; Με τον θείο ή με τον ανιψιό;