ΕΘΝΟΣ: ΤΟ «ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ… ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!

images

Αντί να κρυφτούν οι γκαφατζήδες της φυλλάδας του Big Boss, που παρουσίασαν την Κυριακή με θριαμβευτικό τρόπο τον Η. Κασιδιάρη να πυροβολεί με… καλάσνικοφ, το οποίο αποδεδειγμένα δεν είναι καλάσνικοφ αλλά κυνηγετική καραμπίνα τύπου Saiga 410, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο, επιχειρώντας τώρα να… αποδείξουν ότι στην ουσία πρόκειται για το… ίδιο πράγμα. Ιδού τα νέα ρεζιλίκια:

«Ίδιος μηχανισμός
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή και τη σελίδα του στο Διαδίκτυο, το συγκεκριμένο όπλο διαθέτει, εκτός από τη σχεδίαση, και τον ίδιο μηχανισμό με το πολεμικό καλάσνικοφ.
Η κάννη του είναι 57 εκ. με διαμέτρημα 36 ga και θαλάμη 410/76. Κατασκευάζεται στη Ρωσία στο ιστορικό εργοστάσιο IZHMASH JSC, το οποίο κατασκευάζει τα διάσημα καλάσνικοφ ΑΚ 47. Σε εξειδικευμένα φόρουμ για το κυνήγι, το όπλο αναφέρεται ως «καλάσνικοφ με… άδεια», ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι το διαμέτρημα της καραμπίνας (36 ga) καθιστά το όπλο ικανό να πλήξει τον στόχο του ακόμα και από μεγάλη απόσταση (μονόβολο φυσίγγι) και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τον κατασκευαστή του όπλου, πρόκειται για την πολιτική εκδοχή του ιστορικού καλάσνικοφ ΑΚ-47 (civilian version of the genuine Kalashnikov AK-74 assault rifle). Επιπροσθέτως, το όπλο μπορεί να χρησιμοποιείται για κυνήγι, αλλά δέχεται εύκολα μετατροπές -αν ο νόμος το επιτρέπει- ώστε να γίνει όπλο άμυνας! Ακόμη και μια απλή περιήγηση στο Ιντερνετ, αναζητώντας τις δυνατότητες του όπλου, θα πείσει και τον πλέον ανίδεο.
Ερωτήματα εγείρονται για την ταυτότητα του δεύτερου ατόμου που διακρίνεται στην ίδια φωτογραφία, το οποίο είναι πανομοιότυπα ντυμένο και κρατά διαφορετικό όπλο καθώς και τι όπλο είναι και σε ποιον ανήκει»
.

Η ουσία είναι μία και ο… μπακλαβάς γωνία: ακόμα και η χρήση του καλάσνικοφ σε πεδίο βολής απαγορεύεται από το νόμο. Η χρήση του Saiga 410 –σε πεδίο βολής- είναι απολύτως νόμιμη, άρα άνθρακες ο… θησαυρός. Αυτό βεβαίως δεν τολμάνε να το πουν οι υπάλληλοι του Μπόμπολα, που πάνε να βαφτίσουν το κρέας… ψάρι!